Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nem létező állami pénzekkel kampányolt az MSZP

2006.03.10. 14:24
A tatabányai 24 óra című napilapban kért elnézést a helyi MSZP azért, mert szórólapjaikon "hibás adatok" szerepeltek. A szocialisták nem maguktól, hanem a helyi választási bizottság elmarasztaló döntése után módosították a számokat.

Valótlan adatok közlése miatt jogszabálysértőnek minősítette az MSZP szórólapját és a pártot eltiltotta a további terjesztéstől a tatabányai választási bizottság- jelentette be Bencsik János fideszes jelölt.

Elnézést kértek

A döntést követően a helyi szocialisták a 24 óra című tatabányai lapban elnézést kértek, mert szórólapjaikon "egyes állami beruházásoknál" nem pontos összeget tüntettek fel.

"A Schvarz Tibort és Gyurcsány Ferencet ábrázoló szórólapon az MSZP azt állítja, hogy a képviselőjelölt segítségével, három beruházásra 4,3 milliárd forintot kapott az önkormányzat" - mondta a fideszes jelölt.

A pénteken a helyi lapban korrigált adatok szerint a beruházásokra fordított összeg is majdnem eléri a négymilliárdot. A fideszes jelölt ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy a "város összesen 1,2 milliárdos fejlesztésről tud, mely állami támogatással valósul meg".

KI támogatja a műfüves pályát?

"A műfüves focipálya a feltüntetett 300 millió helyett 176 millióba került. A létesítményt szeptemberben átadták, a megígért állami támogatásból azóta egy forint sem érkezett az önkormányzathoz" - jelezte a Fidesz. Az MSZP hirdetésében tartják magukat az állami támogatás feltüntetéséhez. Szerintük 90 milliót érkezett a műfüves pályára a központi költségvetésből.

A fideszes képviselő a szórólapon szereplő Szakképző Központra feltüntetett támogatás mértékét is korrigálta: a város nem két, hanem egymilliárd forintot nyert, de nem az államtól, hanem az Európai Uniótól. A színház felújítására feltüntetett kétmilliárd helyett 1,6 milliárdra van ígérvény, de szerződés még nem született.

A napilaban közölt korrigált adatokról az MSZP levélben tájékoztatta a választási bizottságot. "A következő szórólapon már a helyes adatok szerepelnek" - mondta Schvarz Tibor, Tatabánya MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje.