Ágnes
-1 °C
2 °C

Egy kis aranyat zsákmányoltak a tatai polgármestertől

2008.05.25. 14:40
Tata polgármestere abban bízik, nincs politikai oka annak, hogy betörtek szombaton este otthonába. A lakásból néhány ékszer tűnt el, a tettes vagy tettesek nem nyúltak az elöl hagyott fényképezőgéphez, illetve a polgármester hivatali laptopjához.

A feleségem és a gyerekeim vették észre szombaton este a hazaérkezésük után, hogy valaki betört otthonunkba, mondta Michl József, Tata polgármestere. A betörő a terasz felöli ajtót feszítette fel, úgy jutott be a lakásba, ahol több szobát is felforgatott: az asztalok fiókjait és a szekrényeket borogatta ki.

A lakásból néhány apróbb nyaklánc és karkötő tűnt el, más nem. Michl József szerint különös, hogy a tettes vagy tettesek nem nyúltak az elöl hagyott értékes fényképezőgéphez, vagy hivatali laptopjához.

A polgármester feljelentést tett a rendőrségen. Abban reménykedik abban, hogy a történteknek nincs politikai oka, de ezt szerinte a rendőrségnek kell kideríteni. Michl József megjegyezte, hogy a városban éppen nyolc ország képviselőivel gyermekjogi és gyermekjóléti konferenciát tartanak arról, hogyan lehetne segíteni, hogy a fiatalok később egy békésebb világban éljenek.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban azt közölte, hogy már nyomoznak az ügyben, de egyelőre nincs gyanúsított.