Auguszta
-7 °C
0 °C

Négymillió forintot kap a távozó Horváth Ágnes

2008.04.02. 13:02
Közel 4 millió forint jár az április 30-i hatállyal menesztett Horváth Ágnes egészségügyi miniszternek, közölte az Infórádió. Az SZDSZ másik két minisztere, Fodor Gábor és Kákosy Csaba önként mondott le, így ők 2 millió forintot kapnak.

A Gyurcsány Ferenc kormányfő által hétfőn menesztett Horváth Ágnes egészségügyi miniszter háromhavi illetményre jogosult, amely 3 888 965 forintot jelent (a havi 1 296 321 forint háromszorosa) - közölte az Infórádió.

A Kormányszóvivő Iroda tájékoztatása szerint Horváth Ágnes 2006. július 1-től 2007. április 22-ig volt államtitkár, majd idén április 30-ig miniszter. Miután több mint másfél éve állami vezető, a törvény szerint jár neki a háromhavi illetmény.

A miniszterek és az államtitkárok nem jogosultak végkielégítésre és nincs felmentési idejük sem. Ha lemondanak vagy elbocsátják őket, ezt esetükben nem végkielégítésnek, csak egyszerűen juttatásnak hívják.

Azok a miniszterek és államtitkárok, akik már három éve állami vezetők, felmentésük esetén fél évi illetményt kapnak kézhez. Ha rövidebb ideje, de legalább egy éve vannak a posztjukon, akkor három havi pénzt fizet ki nekik az állam.

A legkevesebbet azok kapják, akik lemondanak tisztségükről, nekik másfél havi fizetést utalnak át. Fodor Gábor környezetvédelmi és Kákosy Csaba gazdasági miniszter így fejenként 1.944.480 forinttal távozik.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!