Jenő
-3 °C
6 °C

Vádjavaslat a palesztin fogorvos ellen

2004.07.14. 08:23
Védemelési javaslattal küldi tovább a hónap végén Saleh Tayseer aktáit az ügyészségnek a rendőrség. A nyomozók ugyan nem találtak tárgyszerű bizonyítékot a zsidó intézmények elleni merényletek előkészítésével gyanúsított palesztin fogorvos ellen, mégis megalapozottnak tartják gyanújukat.
Hamarosan lezárhatja a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Saleh Tayseer, a merényletek előkészítésével gyanúsított palesztin fogorvos ellen. A rendőrség a Magyar Hírlap értesülései szerint továbbra is megalapozottnak tartja a Tayseer ellen szóló bizonyítékokat. Az Iszlám Egyház Bartók Béla úti mecsetjének imámja ellen egy előzetes letartóztatásban lévő szíriai vallomása alapján indult eljárás.

A szír vallomása szerint Tayseer robbanóanyag beszerzésével, illetve egy budapesti zsidó múzeum felrobbantásával bízta meg őt. A Hírlap értesülései szerint a rendőrök elsősorban elővigyázatosságból tartóztatták le a palesztin fogorvost - a nyomozók abszurdnak tartották, hogy a terroristák egy tapasztalatlan vallási vezetőt bízzanak meg egy merénylet megszervezésével. A nyomozás során feltárt adatok szerint azonban az imám több, a zsidókkal szemben szélsőséges nézeteket való személlyel is találkozott.

"Tárgyszerű" bizonyíték azonban nem került elő, az előzetes letartóztatásban lévő szír bűnözőn kívül más vallomása szem erősítette a fogorvos elleni gyanút. Mindezek ellenére a rendőrség a hónap végén vádjavaslattal küldi tovább az iratokat az ügyészségre - értesült a Magyar Hírlap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?