Géza
-11 °C
-4 °C

Reklám miatt késhet az iskolatej-program

2005.06.02. 08:50
Késik a jövő évi iskolatej-program előkészítése, mert az oktatási tárca a következő tanévtől üzenni szeretne az iskolatejes poharakon a fiataloknak – tudta meg a Népszabadság. A reklámakció előkészítése lassan halad.
Nem biztos, hogy a jövő tanév elején hozzájutnak a diákok az iskolatejhez, a földművelésügyi miniszter következő évre vonatkozó programot szabályozó rendelete ugyanis még nem jelent meg.

A tavalyi tapasztalatok alapján a mostani tanév hátralévő két hetében hozzá kellene kezdeni a szerződéskötés előkészítéséhez, hogy a jövő tanév első napjától érkezhessen a tej az iskolákba, óvodákba. A Népszabadság információink szerint azért késik a rendelet, mert Magyar Bálint oktatásügyi miniszter szeretné, ha tárcája reklámfelületként hasznosíthatná a tejes poharak felületének háromnegyed részét.

Úgy tudják, a kérésről az FVM hivatalosan is értesítette a programot nagyrészt finanszírozó Európai Uniót, ahol csak az oktatás- és népegészségüggyel kapcsolatos információ közléséhez járulnának hozzá.

Az oktatási tárca sajtóosztályán azt mondták, hogy a dobozokon egyebek mellett az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni, közérdekű információkat közzétenni, de foglalkoznának a parlagfű kérdésével is.