Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

Hisztéria nélkül temetik a Királyt

2001.01.20. 13:25
Nyugodtan, felfordulás és hisztéria nélkül zajlott le szombat délben a csepeli görögkatolikus templomban Zámbó Jimmy temetési szertartása - jelentette az Index helyszíni tudósítója. Négy-ötezer ember volt jelen, fotósok, újságírók, biztonsági emberek, és árusok hada színesítette a tömeget. A vallási szertartás után megindult a halottasmenet a csepeli temető felé.
Az élen lovaskocsi viszi a fekete koporsót
Megindult a temetési menet a csepeli görögkatolikus templomból Zámbó Jimmy utolsó útjára - jelentette az Index helyszíni tudósítója. A szertartás lefolyta után ezrek követik a Király halottaskocsiját a csepeli temetőbe. Az élen lovaskocsi viszi a fekete koporsót, a lómelegítőt aranyhímzésű korona díszíti. A kocsi mögött a család megy, őket koszorúskocsik és Jimmy barátai követik. Utánuk kanyarog a Király rajongóiból álló többezres tömeg. A temetőig vezető út több mint négy kilométer.

A görögkeleti rend szerint lefolytatott templomi szertartás - melyet a pap beszéde zárt - után felszólalt Kozsó, Tóth Mihály polgármester, és Jimmy kiadójának vezetője, Pásztor László is. A templomi hangulatot csak az egyik autó egymás után ötször megszólaló riasztója törte meg.

Az érkező autókon lepel, a szélvédőkön nagy J betű, rajta korona
Tudósítónk beszámolója szerint a környéken nyugalom van, ennek ellenére óriási a rendőri jelenlét, biztosítókocsik, biztonsági emberek vigyázzák a terepet. Védett személy nincs a szertartáson, röviddel a szertartás megkezdése előtt megérkezett azonban a család ügyvédje, Szögyényi József. Az érkező autókon lepel, a szélvédőkön - csakúgy, mint benn a templomban, a kórus mellett - nagy J betű, rajta korona. Aranyhímzésű korona van a lómelegítőkön is - a halottas kocsit ugyanis két ló húzza majd.

Az MTI információi szerint a csepeli temető egész nap zárva lesz. A sírhely a főbejárattól néhány méterre található, így a temetést csak 250-300 ember láthatja.

Nyugis tömeg a templom körül

Nagy tömeg kísérte végső nyughelyére Zámbó Jimmyt
Tudósítónk a szertartás megkezdése előtt nagy tömegről számolt be a templom környékén, az emberek a bejáratnál és a kerítésnél csoportosultak, ahonnan a biztonságiak igyekeztek eltávolítani őket. A sajtó darus tévékocsikkal figyeli az eseményeket, amatőrfotósok és -kamerások hadával egyetemben. A templomon kívül alkalmi árusok kínálják 350 forintért a Zámbó Jimmy-emlékkönyvet. Kiderült: a befolyó összeg az egyházközség számlájára folyik majd be. A forgatagot koldusok és rikkancsok színesítik, akiket óhatatlan odavonzott az esemény és a tömeg.

Munkatársunk elmondása szerint a tömegközlekedés felkészült, ötpercenként jár a HÉV, ráadásul be is mondják, hogy Zámbó Jimmy temetésére melyik buszra kell átszállni (a 48-asra). A MÁV különvonatokat nem indított, de megerősített szerelvények indultak, plusszkocsikkal.  • Vennék
  • Hírek