Judit
2 °C
7 °C

Utcai zavargásoktól tart a magyar

2007.02.04. 21:33
A teljes politikai elitet felelősnek tartja a Kossuth téren kialakult helyzetért a magyar lakosság többsége. A kordonbontást többen utasítják el, mint ahányan támogatják, és minden hetedik magyar zavargásokra számít.

A megkérdezettek realtív többsége helytelenítette a Fidesz pénteki kordonbontását a Szonda Ipsos az MTV felkérésére készített kutatásában. A reprezentatív felmérésben a válaszadók 44 százaléka elutasította, 35 százalék támogatta a legnagyobb ellenzéki párt akcióját.

A lakosság bizonytalanságát jelzi, hogy 21 százaléknyian nem tudtak határozott véleményt nyilvánítani a kérdésben.

A Fidesz akcióját a szocialista szavazók 90 százaléka utasította el, a Fidesz szavazóinak a 70 százaléka viszont támogatta.

A megkérdeztettek elsöprő többsége, 68 százaléka attól tart, hogy a Fidesz akciója további utcai zavargásokhoz vezethet. Azok között, akik helyeselték magát a kordonbontást, 50 százalék mondta azt, hogy tart a zavargásoktól és 40 százalék utasította ezt el.

A kialakult helyzetért a lakosság többsége, 53 százaléka a politikai elit egészét, 22 százaléka a kormányt, 13 százaléka a Fideszt tette felelőssé. Mindkét párt táborára igaz, hogy 50 százalékban a másik pártot tartották felelősnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?