Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deutsch: Kádár választást nyert volna

2002.11.04. 17:02
Bármekkora katonai erő, bármennyi szavazat is áll mögöttük, az igazság nem az ő oldalukon áll - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-Magyar Polgári Párt fővárosi elnöke a Terror Házánál tartott hétfői megemlékezésen.
November 4-én - átvitt és valódi értelemben - mindig rossz idő van. Most a hideg támadt Budapestre, 1956-ban sokkal rosszabb támadásról volt szó - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-Magyar Polgári Párt budapesti elnöke az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének negyvenhatodik évfordulója alkalmából.

A hazugság napja

A politikus hangsúlyozta, hogy a Terror Házában kötelesség szólni a szocializmus mellett, a nemzetiszocializmus elutasításáról is. "A megosztottság, a mi és ők világa 1956. november 4-én költözött vissza ebbe az országba" - mondta Deutsch Tamás, majd így folytatta: október 23. az igazság, november 4. a hazugság napja. Bármekkora katonai erő, bármennyi szavazat is áll mögöttük, az igazság nem az ő oldalukon áll. A tisztesség nem azért helyes, mert sokan szavaznak rá.

Deutsch elmondta, hogy a nemzetiszocializmus őrülete is szabadnak mondott választás után köszöntött Németországra, és Kádár János is választást nyert volna a hetvenes évek Magyarországán.

A fővárosi elnök végül reményét fejezte ki, hogy a november 4-ei mécses-gyújtással civil hagyomány keletkezik.