Piroska
3 °C
4 °C

Deutsch: Kádár választást nyert volna

2002.11.04. 17:02
Bármekkora katonai erő, bármennyi szavazat is áll mögöttük, az igazság nem az ő oldalukon áll - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-Magyar Polgári Párt fővárosi elnöke a Terror Házánál tartott hétfői megemlékezésen.
November 4-én - átvitt és valódi értelemben - mindig rossz idő van. Most a hideg támadt Budapestre, 1956-ban sokkal rosszabb támadásról volt szó - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-Magyar Polgári Párt budapesti elnöke az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének negyvenhatodik évfordulója alkalmából.

A hazugság napja

A politikus hangsúlyozta, hogy a Terror Házában kötelesség szólni a szocializmus mellett, a nemzetiszocializmus elutasításáról is. "A megosztottság, a mi és ők világa 1956. november 4-én költözött vissza ebbe az országba" - mondta Deutsch Tamás, majd így folytatta: október 23. az igazság, november 4. a hazugság napja. Bármekkora katonai erő, bármennyi szavazat is áll mögöttük, az igazság nem az ő oldalukon áll. A tisztesség nem azért helyes, mert sokan szavaznak rá.

Deutsch elmondta, hogy a nemzetiszocializmus őrülete is szabadnak mondott választás után köszöntött Németországra, és Kádár János is választást nyert volna a hetvenes évek Magyarországán.

A fővárosi elnök végül reményét fejezte ki, hogy a november 4-ei mécses-gyújtással civil hagyomány keletkezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!