Judit
3 °C
7 °C

Egy Tescóért valaki kiásta a csatabárdot a II. kerület ellen

2006.09.15. 12:14
Fizetett hirdetésben nehezményezi valaki, hogy nem kap építési engedélyt a Tesco a Pesthidegkút és Solymár határában megvásárolt területen létesítendő áruházának felhúzásához. Horváth Csaba polgármester addig nem támogatja az építkezést, amíg az engedély nélkül épített SPAR ügye nem rendeződik. A Tesco azt állítja, nem a cég támadta meg a II. kerület önkormányzatát.

Az egyik bulvárlapban féloldalas fizetett hirdetésként közölt cikkben támadta meg a valaki a Tesco nevében a II. kerületi önkormányzatot és Horváth Csaba szocialista polgármestert. A cég Pesthidegkút és Solymár határában szeretne új egységet nyitni, ám a beruházáshoz eddig nem kapott építési engedélyt.

A fiókról a cikkben

A cég eredetileg egy óriás Tescót álmodott a helyszínre, ehhez azonban a II. kerületi önkormányzat nem járult hozzá. A cég ezért módosított gigaberuházási tervén, és a tervezett 25 ezer négyzetméteres áruház helyett egy 4-5 ezer négyzetméterest kívánna felépíteni. A beruházás azonban nem indulhatott el, mert a kerület vezetése többszöri sürgetés után sem bólintott még az elképzelésekre, pedig a Tesco szerint már rég folyhatna az építkezés, ha betartják a törvényesen előírt határidőket.

Más is nyomul

Horváth Csaba polgármester az Indexnek azt mondta, azért akadályozták meg az óriás Tesco felhúzását, mert a kétszer egy sávos út nem bírta volna el a megnövekedő forgalmat. A Tesco által megvásárolt háromhektáros terület a Budapest tábla után, ellenben Solymár előtt fekszik. A telek kétharmada Solymárhoz, egyharmada a kerülethez tartozik. Erre a részre a II. kerület valóban nem adott építési engedélyt a társaságnak.

Ennek az az oka - magyarázta a kerületi vezető -, hogy másfél évvel ezelőtt a Tesco területétől nem messze a Spar is beruházásba kezdett, egy épület átépítésére kértek engedélyt, de azt hamar ledózerolták, és alig egy hét alatt lényegében felhúztak egy új egységet. Az engedély nélküli beruházást a polgármester leállítatta, s szakértőivel úgy döntött, addig nem épülhet a környéken semmi, amíg a Spar engedély nélküli építkezési ügyére nem kerül pont. A polgármester szerint ugyanis Pesthidegkút és környéke nem igényel két szupermarketet, különösen miután az Auchan is nemrég nyitott új áruházat Solymáron.

Nem keresik a valakit

Nem a Tesco fizetett a Blikkben megjelent cikkért - állította az Indexnek Bogár Éva a Tesco-Global Áruházak ZRt. médiakapcsolatok specialistája. A cég ennek ellenére nem kíván vizsgálatot indítani azért, hogy kiderüljön, ha nem a beruházásban érinett Tesco, akkor ki helyezett el x-jelzésű írást a lapban. Az áruházlánc píárosa nem reagált arra a felvetésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy valaki a cég megbízásából írt és közölt nyilvános nyomásgyakolásnak tűnő cikket. Bogár Éva csupán annyit mondott, hogy cége nem szeretne a helyhatósági választások előtt megszaporodott ügyekbe keveredni, mert az utóbbi időben többször is visszaéltek nevével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?