Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Egy Tescóért valaki kiásta a csatabárdot a II. kerület ellen

2006.09.15. 12:14
Fizetett hirdetésben nehezményezi valaki, hogy nem kap építési engedélyt a Tesco a Pesthidegkút és Solymár határában megvásárolt területen létesítendő áruházának felhúzásához. Horváth Csaba polgármester addig nem támogatja az építkezést, amíg az engedély nélkül épített SPAR ügye nem rendeződik. A Tesco azt állítja, nem a cég támadta meg a II. kerület önkormányzatát.

Az egyik bulvárlapban féloldalas fizetett hirdetésként közölt cikkben támadta meg a valaki a Tesco nevében a II. kerületi önkormányzatot és Horváth Csaba szocialista polgármestert. A cég Pesthidegkút és Solymár határában szeretne új egységet nyitni, ám a beruházáshoz eddig nem kapott építési engedélyt.

A fiókról a cikkben

A cég eredetileg egy óriás Tescót álmodott a helyszínre, ehhez azonban a II. kerületi önkormányzat nem járult hozzá. A cég ezért módosított gigaberuházási tervén, és a tervezett 25 ezer négyzetméteres áruház helyett egy 4-5 ezer négyzetméterest kívánna felépíteni. A beruházás azonban nem indulhatott el, mert a kerület vezetése többszöri sürgetés után sem bólintott még az elképzelésekre, pedig a Tesco szerint már rég folyhatna az építkezés, ha betartják a törvényesen előírt határidőket.

Más is nyomul

Horváth Csaba polgármester az Indexnek azt mondta, azért akadályozták meg az óriás Tesco felhúzását, mert a kétszer egy sávos út nem bírta volna el a megnövekedő forgalmat. A Tesco által megvásárolt háromhektáros terület a Budapest tábla után, ellenben Solymár előtt fekszik. A telek kétharmada Solymárhoz, egyharmada a kerülethez tartozik. Erre a részre a II. kerület valóban nem adott építési engedélyt a társaságnak.

Ennek az az oka - magyarázta a kerületi vezető -, hogy másfél évvel ezelőtt a Tesco területétől nem messze a Spar is beruházásba kezdett, egy épület átépítésére kértek engedélyt, de azt hamar ledózerolták, és alig egy hét alatt lényegében felhúztak egy új egységet. Az engedély nélküli beruházást a polgármester leállítatta, s szakértőivel úgy döntött, addig nem épülhet a környéken semmi, amíg a Spar engedély nélküli építkezési ügyére nem kerül pont. A polgármester szerint ugyanis Pesthidegkút és környéke nem igényel két szupermarketet, különösen miután az Auchan is nemrég nyitott új áruházat Solymáron.

Nem keresik a valakit

Nem a Tesco fizetett a Blikkben megjelent cikkért - állította az Indexnek Bogár Éva a Tesco-Global Áruházak ZRt. médiakapcsolatok specialistája. A cég ennek ellenére nem kíván vizsgálatot indítani azért, hogy kiderüljön, ha nem a beruházásban érinett Tesco, akkor ki helyezett el x-jelzésű írást a lapban. Az áruházlánc píárosa nem reagált arra a felvetésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy valaki a cég megbízásából írt és közölt nyilvános nyomásgyakolásnak tűnő cikket. Bogár Éva csupán annyit mondott, hogy cége nem szeretne a helyhatósági választások előtt megszaporodott ügyekbe keveredni, mert az utóbbi időben többször is visszaéltek nevével.  • Vennék
  • Hírek