Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Lecsaptak a tavaszi hadjárat élcsapatára

2007.03.07. 07:37
Légfegyvereket és Molotovkoktél-recepteket foglaltak le öt férfinél, akik a gyanú szerint a rendőrökre és állami intézményekre akartak támadni március 15-én. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek.

Öt férfi ellen indított büntetőeljárást a rendőrség, akik a gyanú szerint rendőröket és állami intézményeket akartak megtámadni március 15-én, jelentette az MTV Híradója. Ahírműsor értesülései szerint a rendőrség több hónapig nyomozott, a gyanúsítottak már beismerő vallomást is tettek.

A gyanúsítottak a Híradó jelentése szerint szabadlábon védekezhetnek, azaz a hatóságok szerint sem szökésük, sem a bűnismétlés veszélye nem áll fenn.

A Híradó első jelentése szerint a fővárosi és vidéki helyszíneken eg időben megtartott házkutatások során légfegyvereket, bokszereket és a Molotov-koktél használatáról szóló leírásokat is lefoglaltak. A Napkeltében már számszeríjak lefoglalásáról is szó esett.

A gyanúsítottak között van az az álarcos férfi is, aki az Index videóján is nyilatkozott. A videóban hangzott el először az is, hogy a zavargók számszeríjakkal fegyverkeznek fel, mivel az "két-három rendőrt is átvisz".

A Népszabadság hírösszefoglalójában az MTI beszámolóját is idézi, miszerint a hétvégén szélsőjobboldali fiatalok egy csoportja rátámadt négy szegedi egyetemistára. Az incidens szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt, az egyetemistát látszólag minden ok nélkül támadta meg a zsidókat emlegető tíz-tizenkét fős társaság.