Auguszta
-7 °C
0 °C

A Fidesszel próbálkozik összejönni Thürmer

2008.09.04. 15:36
Választási együttműködési tervekkel ment a Fideszhez tárgyalni Thürmer Gyula. A Munkáspárt elnöke a Csongrád megyei fideszes prominenseket látogatta végig, hogy Gyurcsány-ellenes szövetségeseket keressen.

Nagy kísérettel tűnt fel Thürmer Gyula kedden Szeged belvárosában. A városban Fidesz-közeliként számontartott szegedma.hu internetes lap szerint a munkáspárti vezető azzal a szándékkal érkezett, hogy politikai kapcsolatokat építsen ki a megyei ellenzékkel.

A lap beszámolója szerint Thürmer először Magyar Annával, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökével tárgyalt, majd felkereste Nógrádi Zoltánt, a legnagyobb jobboldali párt országgyűlési képviselőjét, Mórahalom polgármesterét. A tárgyalásokat követően a munkáspárti elnök méltatta a megyei közgyűlés tevékenységét, és azt is elárulta, mi volt a tárgyalások valódi oka.

Thürmer azt mondta, azzal a nem titkolt céllal érkezett, hogy a 2009-ben az európai parlamenti, 2010-ben pedig az országgyűlési választásokra építse ki a lehetséges politikai kapcsolatokat. A lapnak nyilatkozó pártelnök szerint ez nem feltétlen jelent választási szövetséget. Ők azokat a baloldali szavazókat szeretnék megszólítani, akiknek elegük van Gyurcsányból - mondta Szegeden Thürmer.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!