Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balhé a budapesti kínai követségnél

2008.03.20. 19:09
A tibeti szabadságért tüntetők betörtek egy ablakot, vörös festékes zacskóval dobták meg az épületet.

Egy eldobott kővel betörték a kínai nagykövetség ablakát a Tibet szabadsága melletti a csütörtöki, budapesti tüntetésen.

A Kínai Köztársaság nagykövetsége elé csütörtök estére hirdetett demonstrációt a Tibetet Segítő Társaság nevű civil szervezet. A VI. kerületi Benczúr utca és Bajza utca kereszteződésénél zajló rendezvény egy rövid performansszal kezdődött, a Tibet elleni kínai erőszak befejezését követelve, majd rövid beszédek hangoztak el és gyertyákat gyújtottak a követségi épület előtt.

A mintegy kétszáz fő részvételével zajló tüntetésen a legtöbben a "Szabadságot Tibetnek!" jelszót skandálják. A tüntetők közt néhány ismert nemzeti radikális, "Kossuth téri" aktivista is megjelent, jelentette az Index tudósítója a helyszínről

Fél hét körül az épületet piros festékkel töltött zacskókkal is megdobták.

A rendbontások ellen fellépő rendőrség két embert őrizetbe vett. A történtek miatt a megmozdulás rendezői nem sokkal fél hét után maguk rekesztették be a demonstrációt, amely egyébként este nyolc óráig volt bejelentve.