Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Halogatják a Tilos Rádió vizsgálatát

2004.02.12. 12:58
Halogatja a vizsgálatot a Tilos Rádióban felolvasott, Orbán Viktort gyalázó sms ügyében az ORTT. A testület csütörtökön sürgősséggel tárgyalta az ügyet, a vizsgálatot ugyanakkor az ORTT panaszirodájára bízta. A rendőrség közösség elleni izgatás ügyében nyomoz.
Nem indít közigazgatási vizsgálatot a Tilos Rádióban felolvasott, Orbán Viktort gyalázó sms-üzenettel kapcsolatos fideszes beadvány ügyében az ORTT - értesült az MTI. A testület két igen szavazat mellett két tartózkodással és egy nem szavazattal utasította el a Fidesz beadványának tárgyalását.

Sürgős halogatás

A testület ugyanakkor felhívta az ORTT irodáját, hogy a jövő heti ülésre alakítsa ki szakmai álláspontját a fideszes beadvánnyal kapcsolatban.

Az ORTT Erdős Zsuzsanna fideszes küldött javaslatára sürgősséggel döntött az ügyben.

A grémium úgy határozott, nem fellebbezi meg azt a bírósági döntést, amely felfüggesztette a médium műsorszolgáltatási jogának 30 napos szüneteltetéséről szóló ORTT-döntést.

Közösség elleni izgatás miatt nyomoznak

A Tilos szerint aránytalan büntetést a rádió szentestei adásában elhangzott, a keresztények kiirtására vonatkozó mondat miatt szabta ki az ORTT. Az esetben a rendőrség is vizsgálatot folytat. A nyomozóhatóság a Magyar Hírlap csütörtöki beszámolójával szemben nem szüntette meg a műsorvezetői megnyilvánulás miatt közösség elleni izgatás alapos gyanújával indított nyomozást. Az ügyben a rendőrség az ügyészség állásfoglalását kérte.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft