György
16 °C
24 °C

Lemondott a Tilos kuratóriumának elnöke

2004.02.10. 08:40
Lemondott a Tilos Rádió ötfős vezetése Csabai Gábor kuratóriumi elnökkel együtt. A tagság elutasította, hogy ideiglenesen zenerádióvá alakítsák a Tilost. Az ORTT a jövő héten tárgyalhatja a Tilos Rádióval kapcsolatos újabb beadványt.
Nem lesz zenerádió a Tilos Rádióból - döntött hétfőn este a közösségi rádió tagsága Budapesten. A rádiósok a taggyűlésen úgy határoztak, nem fogadják el a kuratórium pénteki döntését, amely arról határozott, hogy az adó csak zenét sugározzon néhány hónapig. Az önkéntes szilencium alatt átalakították volna a rádió szervezeti struktúráját.

A tagság döntésére az ötfős vezetés, Csabai Gábor elnökkel együtt lemondott. A rádió irányítását egy hónapra átmeneti menedzsment veszi át.

Az új, nyolcfős vezetés tagjai között van Paizs Miklós is, aki a lemondott kuratórium tagja volt, és aki ellenezte a kényszerszünetről szóló pénteki, kuratóriumi döntést. A kuratórium érve a vitában az volt, hogy a rádiót át kell alakítani, a tagság ugyanakkor a szöveges műsorok szüneteltetését visszavonulásként értelmezte, és nem értett vele egyet.

Az ORTT - az MTI egyik testületi tagtól származó értesülése szerint - a jövő héten tárgyalhatja a Tilos Rádióval kapcsolatos újabb beadványt, amely az Orbán Viktor Fidesz-elnököt becsmérlő sms-üzenet felolvasását kifogásolja.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft