Konrád
8 °C
26 °C

Jobbos tört be Toller Lászlóhoz

2006.04.03. 12:52
Jobboldali fiatal tört be Toller László épülő házába az MSZP szombati nagygyűlése alatt. A terepszinű ruhába és csuklyába öltözött fiút szintén jobbos apja hergelte fel. A fiú vadásztőrrel és kötszerekkel készült, de végül csak fényképezett.

Jobbos fiú tört be Pécs szocialista polgármesterének épülő, nyugotszenterzsébeti házába. A 17 éves fiú a szocialisták szombati, Andrássy úti nagygyűlése idején terepszínű ruhába bújt, fejére csuklyát húzott, majd egy vadásztörrel, orvosi ampullákkal és gézzel felfegyverkezve behatolt Toller László családi házába.

A támadó kárt nem okozott, csak fényképeket készített. A fiút helyi lakosok kérdőre vonták, de ő elmenekült. Üldözőbe vették és egy közeli szántóföldön el is kapták.

A fiú a kiérkező rendőröknek nem volt hajlandó igazolni magát, ezért előállították. Kihallgatásán kiderült, hogy a betörést szintén jobboldali apja buzdítására követte el. Az apa állítása szerint egy autóban várakozott a közelben, de amikor látta, hogy fiát elkapták, elmenekült.

Juhász István, a helyi MSZP-szervezet elnöke szerint a fiú tette szabálysértésnek minősül, de Toller László nem tesz feljelentést a fiú ellen, akit nem tart hibásnak a történtekért. A városi elnök sajnálatosnak nevezte, hogy a kampány, a két párt küzdelme "idáig jutott, ilyen lavinát indított el", az MSZP azonban az ilyen és hasonló támadásokra nem tud és nem is akar válaszolni".