Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Toller helyett felesége írta alá a vagyonnyilatkozatát

2007.02.01. 17:38
A Színes Bulvár Lap nyomán más orgánum is megírta, hogy Toller László fizetésének kifizetésével problémák adódhatnak, mert a törvény szerint a képviselők közül járandóságát csak az kaphatja meg, aki a vagyonnyilatkozatát időben leadja. Toller László ugyanakkor kómában van, a nyilatkozatát nem tudja aláírni, így nem kaphatja meg fizetését sem. Mégsem ez történt.

Toller László pécsi expolgármester és parlamenti képviselő tavalyi balesete óta kómában van, és jóllehet parlamenti képviselőnek megválasztották, parlamenti széke üresen maradt. Tollert előbb Pécsen, majd Budapesten ápolták, ma otthon, családja körében kap ellátást. A képviselő éber kómában van, senki tudja, mikor épülhet fel.

Nemrég ugyan felmerült, hogy mandátumát más tölse be, de sem a családja, sem a parlament elnöke, sem a szocialista frakció nem kezdeményezte a bíróságnál Toller cselekvékésptelenségének megállapítását, ami az eljárást megalapozhatná.

Január 31-ig minden képviselőnek nyilatkoznia kellett vagyonáról. Ez - többek között - a feltétele a képviselői jogok további gyakorlásához, de nyilvánvaló, hogy Toller ennek nem tudott eleget tenni.

A dolgok azonban nem úgy alakultak, ahogy a Színes Bulvár Lap sugallta, mert Toller László helyett felesége, Toller Tünde aláírásával a pécsi politikus vagyonnyilatkozata (pdf-ben) is időben megérkezett a parlament mandátumvizsgáló bizottságához.

Ennek ellenére szocialista politikusok bizonyosak benne, hogy a kétes státuszú képviselő állapota miatt, esetleges utódlására tavasszal - az MSZP tisztújító kongresszusa után - visszatérnek.