Beáta, Izolda, Lea
0 °C
17 °C

Tocsik 80 milliót tarthat meg a 804 milliós sikerdíjából

2008.05.09. 20:02
Nyolcvanmillió forint jár Tocsik Mártának az elhíresült 804 milliós sikerdíjból, amit azért kapott az állami vagyonkezelőtől, mert közvetített önkormányzatok és az ÁPV Rt. között. A Fővárosi Ítélőtábla mai jogerős döntésével 12 év után lezárult a Tocsik-per, már csak az a kérdés, miből fizet vissza nettó 562 milliót és ennek kamatát - hangzott el az RTL Híradójában.

Csalás volt a vád 12 éve Tocsik Márta ellen 12 éve, akinek hat ítéletet kellett végighallgatnia, mire négy éve felmentették. A sikerdíjat viszont polgári perben visszakövetelte a Legfőbb Ügyészség, mert szerintük szabályos volt ugyan a szerződés, de a sikerdíj erkölcstelenül sok.

A Fővárosi Bíróság tavalyi ítélete értelmében a 804 millióból csak 3 milliót tarthatott volna meg. A Fővárosi Ítélőtábla viszont valamivel több, mint 80 milliót ítélt meg ma az ügyvédnőnek, akinek nettó 562 milliót, plusz 12 évi kamatot kellene visszafizetnie.

Ha lenne miből fizetnie, Tocsik Mártától ugyanis már lefoglalta vagyontárgyai jelentős részét az APEH. Az ügyvédnő az elmúlt években ingatlanokkal foglalkozik, de az általa vezetett cég rajta van az adóhatóság listáján, a 10 millió forintnál nagyobb adótartozást felhalmozottak között.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!