Ágnes
-5 °C
2 °C

Újra Torgyán József az FKGP elnöke

2002.08.20. 22:43
Újra Torgyán Józsefet választotta elnökévé a Független kisgazdapárt nagyválasztmánya. A politikust júniusban már megerősítették tisztségében, többen azonban - például a Fővárosi Bíróság - vitatta az akkori választmányi ülés határozatait, ezért Torgyán és a teljes elnökség lemondott, kedden ugyanakkor mindenkit újraválasztottak.
Torgyán Józsefet választotta elnökévé a Független Kisgazdapárt kedden Budapesten tartott nagyválasztmánya.

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Torgyán József úgy vélekedett, hogy a június 15-én Gyálon megtartott nagyválasztmányi ülés törvényes volt, s annak minden határozata megfelelt a pártalkotmánynak. Szerinte támadássorozat indult a kisgazdapárt ellen, ezért úgy döntöttek, hogy az elnökség lemond és egy új nagyválasztmányi ülésen szavaznak a párt vezetoségéről.

Torgyán József elmondta: a fórumon az öt elnökjelölt közül csak neki sikerült a listára kerülnie és a 316 megjelent küldöttboől 257 szavazattal választották elnöknek. A pártelnök tájékoztatása szerint ugyanazokat a tisztségviselőket választották a párt vezetőinek, mint akiket a június 15-i gyáli nagyválasztmányi ülésen.

A Független Kisgazdapárt demokratizmusa példamutató és megkérdőjelezhetetlen - jelentette ki Torgyán József, aki szerint 2002. augusztus 20. a nemzeti politizálás megújulásának napja lett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!