Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra Torgyán József az FKGP elnöke

2002.08.20. 22:43
Újra Torgyán Józsefet választotta elnökévé a Független kisgazdapárt nagyválasztmánya. A politikust júniusban már megerősítették tisztségében, többen azonban - például a Fővárosi Bíróság - vitatta az akkori választmányi ülés határozatait, ezért Torgyán és a teljes elnökség lemondott, kedden ugyanakkor mindenkit újraválasztottak.
Torgyán Józsefet választotta elnökévé a Független Kisgazdapárt kedden Budapesten tartott nagyválasztmánya.

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Torgyán József úgy vélekedett, hogy a június 15-én Gyálon megtartott nagyválasztmányi ülés törvényes volt, s annak minden határozata megfelelt a pártalkotmánynak. Szerinte támadássorozat indult a kisgazdapárt ellen, ezért úgy döntöttek, hogy az elnökség lemond és egy új nagyválasztmányi ülésen szavaznak a párt vezetoségéről.

Torgyán József elmondta: a fórumon az öt elnökjelölt közül csak neki sikerült a listára kerülnie és a 316 megjelent küldöttboől 257 szavazattal választották elnöknek. A pártelnök tájékoztatása szerint ugyanazokat a tisztségviselőket választották a párt vezetőinek, mint akiket a június 15-i gyáli nagyválasztmányi ülésen.

A Független Kisgazdapárt demokratizmusa példamutató és megkérdőjelezhetetlen - jelentette ki Torgyán József, aki szerint 2002. augusztus 20. a nemzeti politizálás megújulásának napja lett.