Feljelentés a kómában lévő Toller tiszteletdíja miatt

2008.01.14. 09:09
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt a Deport ‘56 feljelentést tett azok ellen, akik felelősek azért, hogy 2007. január 31-e után is folyamatosan kiutalják a kómában lévő Toller László tiszteletdíját és költségátalányát, írja az Új Dunántúli Napló.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést Szerdahelyi Szabolcs, a Deport ’56 szervezet elnöke küldte el az Új Dunántúli Naplónak.

Toller László MSZP-s képviselő, volt pécsi polgármester 2006. június 19-én, Dombóvár közelében szenvedett autóbalesetet a szolgálati autóját vezető Szőke János társaságában, amikor egy szemből érkező, két teherautót előző személygépkocsival való ütközést próbálták elkerülni. Szőke János később a kórházban belehalt sérüléseibe, a politikus azóta kómában fekszik.

Szerdahelyi azzal érvelt, hogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a képviselő minden év január 1-jétől köteles vagyonnyilatkozatot tenni. Ennek elmulasztása esetén tiszteletdíjban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja.

Az Új Dunántúli Napló írása szerint Toller Tünde ugyan tett férje helyett vagyonnyilatkozatot, de ez joghatályosnak nem fogadható el. A feleség ezt csak akkor tehette volna meg, ha ő lett volna a kirendelt gondnoka, ám ahhoz meg kellett volna indítania a gondokság alá helyezési eljárást.

Rendőrségi körökből származó információnk szerint az ORFK nem tagadhatja meg az ügyben a nyomozást, azt valószínűleg a BRFK folytatja majd le.  • Hírek
  • Hírek