Alfréd
-2 °C
2 °C

A katasztrófa miatt elmarad a tűzoltó-megemlékezés

2006.08.21. 10:15
A tervezett felvonulás helyett néma megemlékezéssel tisztelegnek a műegyetemi tűzben elhúnyt társaikra a fővárosi tűzoltók. A megemlékezés az augusztus 20-i, három halálos áldozatot követelő vihar miatt marad el, mert a tűzoltók többsége még mindig a kármentésen dolgozik.

A vasárnapi katasztrofális budapesti vihar miatt elmarad a műegyetemi tűzben elhúnyt tűzoltók tiszteletére tervezett tűzoltófelvonulás, jelentette be a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság. Ugyanakkor a Florián téren álló Szent Flórián szobornál - Flórián a tűzoltók védőszentje - megtartják a megemlékezést.

Így elmarad a szimpátiamenet is, ami a József Attila színháztól indult volna 10:30-kor. Az emlékezők így a Szent Flórián szobornál helyezhetik el virágaikat.

A Magyarország legsúlyosabb tűzoltó tragédiájában elhunyt Reppman Károly tűzoltó hadnagytól a váli temetőben múlt szombaton vettek végső búcsút, Pintér Gábor tűzoltó főhadnagyot szerdán a rákospalotai temetőben helyezték tűzoltói tiszteletadás mellett örök nyugalomra, Horváth Ákos főhadnagyot pénteken temették el a fővárosi Farkasréti temetőben.

A műegyetemi tűzben három tűzoltó vesztette életét, heten megsérültek. Az augusztus 20-i tüzijátékot elmosó vihar miatt szinte az összes budapesti tűzoltókocsi dolgozott, és még hétfőn is károkat hárítanak el.