Eszter, Eliza
EUR 382,82 Ft
USD 356,64 Ft
14 °C
24 °C

Torgyán zsarolással vádolja a kazettaügy koronatanúját

2001.02.01. 16:23
Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerint Deésy Géza nem pártatlan koronatanú, hanem az ő "politikai ellenfelei által létrehozott lejárató, hamisan vádoló csoport" vezetője - áll az agrárminiszter közleményében. A Népszava csütörtöki számában interjút közölt Szembeszállok Don Torleonével címmel, amelyben a "kazettaügy koronatanúja", Deésy Géza számol be az általa felvett beszélgetés résztvevőiről, a felvételkészítés körülményeiről.
Deésy Géza ez év januárjában hivatalom titkárságvezetőjét is megzsarolta, és lejáratásom érdekében egyéb bűncselekmények elkövetésével is alaposan gyanúsítható. Így az Agrárinnovációs Kht. iratainak ellopásával, valamint olyan hamis banki átutalásokkal, amelyek több személyt érintőleg alkalmasak lehettek volna újabb Népszava-rágalmak megfogalmazására - áll Torgyán József közleményében.

Hozzáfűzte: emiatt büntető eljárások vannak folyamatban.

Deésy Géza és a Népszavában megjelent hamis vád egy másik szereplője nem a kisgazdapárttal, hanem Tímár György képviselő úrral hozható kapcsolatba. Én a nevezettel legalább nyolc éve nem is találkoztam, személye a biogiliszta-ügylet leleplezése óta nem kívánatos - tartalmazza a kisgazda pártelnök közleménye.

Deésy Géza a Népszavában azt állította: 1998-ban egy miniszteri pályázatra dolgozták ki az úgynevezett agroparkhálózat létrehozásának projektjét. Mint mondta, a vállalkozás összesen 400 millió forintba került volna, de az induláshoz 100 millió forintot kértek.

A napilap írása szerint ezzel a pályázattal hozható összefüggésbe a Torgyán Attilával kapcsolatos vád, amely szerint az agrárminiszter fia 3 millió forint kenőpénzt fogadott el.

A Népszavában említett - nem 100, hanem 428 millió forint megszerzését célzó - pályázatot én utasítottam el, ezért a gyanúsítás eleve alaptalan - zárul Torgyán József közleménye.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla