Alfréd
-2 °C
2 °C

Visszaszállított kisgazda iratok

2001.02.22. 17:30
Visszaszállították az FKGP parlamenti frakciójának gazdálkodásával kapcsolatos iratokat az Országgyűlés Képviselői Irodaházába - közölte Hegedűs Mihály kisgazda frakcióvezető-helyettes csütörtökön. Információink szerint Bakos Emil, parlamenti hivatalvezető pedig lopás miatt tesz feljelentést három köztisztviselő ellen. A dokumentumokat Dán János és Hegedűs Mihály frakcióvezető-helyettesek szállították át a ,,Fehér Házból" a párt Belgrád rakparti központjába. Horváth Béla csütörtöki felhívásában arra kérte Torgyán családját, segítsék a pártelnököt a méltóságteljes visszavonulásban.
Rendőrségi feljelentést tesz az Országgyűlés Hivatala lopás miatt, amiért Dán János és Hegedűs Mihály kisgazda frakcióvezető-helyettesek egy hivatali alkalmazottal átszállították a képviselőcsoport gazdálkodásával kapcsolatos iratokat a "Fehér házból", a Belgrád rakparti pártközpontba. Az Országgyűlés Hivatala megerősítette, hogy Bánk Attila szerdán levélben kérte, induljon fegyelmi eljárás a frakció mellett dolgozó három köztisztviselő ellen.

Információink szerint az ,,iratlopásra" a frakció gazdasági hivatalvezetőjének közreműködésével került sor, aki Dán János és Hegedűs Mihály társaságában több talicskányi iratot szállított a pártszékházba. A politikusok közreműködésére azért lehetett szükség, mert a Köztársasági Őrezred munkatársai a képviselőket nem vonhatják felelősségre, így ők szabadon bármit kivihetnek az épületből.

Visszaszállították az iratokat

Visszaszállították az FKGP parlamenti frakciójának gazdálkodásával kapcsolatos, kedden elvitt iratokat az Országgyűlés Képviselői Irodaházába - közölte Hegedűs Mihály kisgazda frakcióvezető-helyettes csütörtökön Budapesten újságírókkal. A politikus az után adott utasítást az iratok visszavitelére, hogy a frakció gazdasági vezetőjétől értesült arról: a parlament gazdasági vezetője szerint házszabályellenesen szállították el a dokumentumokat az FKGP Belgrád rakparti székházába.

Horváth kérése Torgyánhoz

Horváth Béla, csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján felhívást tett közzé, ebben a koalíció egysége, a Független Kisgazdapárt továbbélése érdekében, valamint Torgyán József egészségi állapotára tekintettel arra kéri a Torgyán családot, segítsék Torgyánt abban, hogy most még méltósággal, európai módon vonulhasson vissza, ,,meghagyván az itt maradottaknak azokat a pozitív emlékeket, amelyeket az elmúlt több mint egy évtizedben tett a Független Kisgazdapártért". Horváth közölte, bár egyedül jegyzi a felhívást, ez nem azt jelenti, hogy a polgári platform ügyvivőjeként egyedül maradt volna. Torgyán József, a Kossuth Rádió Krónika című műsorában úgy nyilatkozott, esze ágában sincs távozni posztjáról. A politikus szerint Horváth Bélának vannak egészségügyi gondjai, hiszen elájult, amikor megtudta: nem szerepel majd a párt országos listáján 2002-ben. Megismételte kedvenc mondását, miszerint sas nem szokott legyekre vadászni.