Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feljelentette Torgyánt a 'kazettás' Deésy

2002.05.16. 18:44
Hűtlen kezelés miatt a legfőbb ügyésznél tett feljelentést Torgyán József ellen Deésy Géza, az FKGP vállalkozói tagozatának munkatársa, a kazetta-ügy kirobbantója.
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott feljelentés szövege szerint Deésy Géza a Szabadi-ügyben felvethető miniszterelnöki felelősséget vizsgáló parlamenti munkacsoport 2001. augusztus 31-ei ülésén készült jegyzőkönyv alapján tette meg feljelentését.

Deésy Géza úgy véli, a jegyzőkönyv tartalmaz olyan megállapításokat, amelyek alkalmasak a hűtlen kezelés bűntette alapos gyanújának megállapítására.

Deésy Géza arra kéri a legfőbb ügyészt, rendeljen el nyomozást a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egykori vezetője ellen.

A Szabadi-ügyben felvethető miniszterelnöki felelősséget vizsgáló, MSZP-s és SZDSZ-es képviselőkből álló parlamenti munkacsoport tavaly augusztus 31-én tartott ülésén hallgatta meg Torgyán Józsefet.

A volt agrárminiszter akkor elmondta: gazdasági kérdésekkel sem az FKGP elnökeként, sem miniszterként, sem Fradi-elnökként nem foglalkozott.