Salamon
0 °C
13 °C

Torgyán József visszatér

2006.09.15. 13:15
Torgyán József új pártot alapított, hogy a kiszipolyozott magyarságnak legyen kire támaszkodnia, amikor a népharag csakhamar elsöpri az illegitim politikai elitet. Első intézkedéseként bűnszövetkezetben elkövetett csalásért feljelentette Gyurcsányt, Hillert és Kókát.

Torgyán József zászlót bontott, Torgyán József tovább halad - vált át a szónok egyes szám harmadik személybe az intenzív médiaérdeklődés övezte sajtótájékoztató egy pontján, hogy mindenki számára világos legyen: a Magyar Megújulás Mozgalom nevű párt létrehozása elsősorban arról szól, hogy az illegitim kormány garázdálkodása miatt Torgyán József "a korábban tervezettnél egy évvel hamarabb" tér vissza a politikai porondra. Pedig szíve szerint ő már csak kertészkedne és olvasna, de ilyen körümények között ezt egész egyszerűen nem engedheti meg magának.

Falurombolás

A jól megérdemelt pihenését lehetetlenné tévő körülményeket hosszasan és szenvedélyesen fejti ki. Először is a Ceausescu-féle falurombolásnál is szörnyűbb rombolás, amit a kormányzat vidéken véghezvisz: Szent István országában rablók és pribékek dúlnak, a rendszerváltás után 15 évvel sikerült még az állampártinál is rosszabb viszonyokat teremteni. "Mária országának tiszta hitvilágát az olajszőkítők, milliárdokat sikkasztó brókerek és postabanki machinátorok, autópályatolvajok rablóerkölcsei váltották fel." Romokban hever többek között az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a sport, ráadásul a téeszparasztok mindössze 28 ezer forint nyugdíjat kapnak. Szégyen-gyalázat, hogy az állampárt jogutódai gyakorolják a hatalmat.


"Hadd dicsérjem egy kicsit magamat!"

Torgyán szerint a jelenlegi kormány illegitim, mert csalással jutott hatalomra, és félrevezetett néptől kapott mandátumot. A csaláson alapuló hatalom márpedig még Lao Ce szerint is megbocsáthatatlan, elfogadhatatlan, tehát el kell őket zavarni. De el kell zavarni a látszatellenzéket is, és gyökeres változtatásokra van szükség. De "mivel törvénytisztelő ember vagyok", kizárólag alkotmányos alapon. Ehhez persze szükség lesz egy teljesen új alkotmányra, 15 évvel a rendszerváltás után, forradalmunk és szabadságharcunk 50 éves évfordulóján alkotmányozó nemzetgyűlést kell összehívni. Az állampárt jogutódait ki kell rekeszteni a hatalomból.

Könyv turullal

A szónok fénykorát idéző filippikák között jut idő egy kis önfényre is: "hadd dicsérjem egy kicsit magamat", nemsokára megjelenik az új könyve. A kereszténység gyökereiről, az Ó és az Újszövetség titkairól fog szólni, és egymillió-háromszázezer leütés terjedelmű. "Rám mindig az önzetlenség volt jellemző", pedig a miniszteri nyugdíj nem elég egy fogpótlásra se. A logóba, bármennyire is nem tetszik az Ungár Klárának, a turult választotta. Az egész kampány nem fog annyiba kerülni, mint a Gyurcsány füle az óriásplakáton. A kisgazdapárt vagyonát felélték, de a kisgazda eszmeiséget nem lehet felélni.

Aztán vissza a nemzethalálhoz: a szent cél a paraziták eltávolítása és a szeretett haza felvirágoztatása. Az antidemokratikus, népszipolyozó, diktatórikus rendszer megbuktatása. A bankok, multik és a számlák rémuralma helyett az Európa közepén lévő haza történelméhez méltó viszonyok megteremtése: olcsóbb állam, boldogabb polgárok, gazdagabb országokra jellemző viszonyok kialakítása. A korrupt vezetés helyett össznépi mozgalom támassza fel Magyarországot.

Új választások kiírására számít

Tényszerűen annyit sikerült kihámozni a lendületes torgyáni szóáradatból, hogy a Magyar Megújulás Mozgalom szeptember 12-én alakult, jelenleg bejegyzés alatt áll. A pártelnök hatalmas tömegbázisra számít, mert szerinte forradalmi hangulat alakult ki az országban, ami 2007 tavaszán még forradalmibb lesz. A régi-új pártelnök nem zárja ki az előrehozott választások lehetőségét, amin az új formáció már indulna. Politikai szövetségese nincsen, kizárólag a magyar nép forradalmi tömegeire számít.

Torgyán bejelentette azt is, hogy a nép félrevezetése, a választási kampányban tett hamis ígéretek miatt különösen nagy kárt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett csalás bűntette miatt feljelentést tett "ismeretlen tettes" ellen. Ám feljelentésében felhívta a hatóságok figyelmét arra, hogy az elkövetők a kormányban ülnek: Gyurcsányt, Kókát és Hillert név szerint is említi.