Árpád
-2 °C
4 °C

Ádert és Poltot is meghallgathatnák a szocialisták

2003.09.05. 20:03
A szocialista Tóth Károly a nemzetbizottsági bizottságba invitálná Áder Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét és Bácskai Jánost, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett vezetőjét. A Fidesz frakcióvezetőjétől azt tudakolná, hogy miről tárgyalt Kulcsár Attilával, és milyen információkkal rendelkezik. Kovács László pártelnök levelet ír a Brittonnak és a K&H-nak.
Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bozottság alelnöke szerint Áder Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét és Bácskai János dandártábornokot, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ felfüggesztett főigazgatóját is meg kellene hallgatnia a nemzetbiztonsági bizottságnak. "Információim szerint Kövér László, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szeptember 9-re hívja össze a testület rendkívüli ülését, hogy ott Demeter Ervin kezdeményezésére a Kulcsár-üggyel kapcsolatban meghallgassuk Tóth Andrást, a nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős politikai államtitkárt" - közölte Tóth Károly, a bizottság alelnöke a szocialista frakció tanácskozását követően.

Hallgassák meg Lamperthet és Poltot
Az MSZP támogatja azt a fideszes javaslatot, amely az Országgyűlés rendészeti bizottságának összehívására irányul és Lamperth Mónika belügyminiszter meghallgatását szorgalmazza a K and H-ügyben - közölte az MTI-vel pénteken Gál Zoltán, a testület MSZP-s elnöke. Hozzátette: a szocialistáknak is van javaslatuk arra nézve, kiket hallgasson meg a bizottság. "Érdemi meghallgatásra akkor látok lehetőséget, ha a meghallgatottak köre kibővül a legfőbb ügyésszel és a rendőrfőkapitánnyal is" - közölte Gál Zoltán. A politikus elmondta azt is, hogy valószínűleg zárt ülés lesz, az időpont egyeztetés kérdése.

"Eddig ugyanis Tóth Andrást faggatták egyedül, aki állítása szerint elmondott már mindent az ügyről, ami a tudomására jutott" - mondta a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke.

Tóth Károly bejelentette, a rendészeti bozottságban is támogatják Polt Péter legfőbb ügyész meghallgatását is, akinek Tóth szerint szintén be kellene számolnia arról, az ügyészségnek milyen szerepe van a brókerbotrányban.

Kovács László pártelnök, szintén a szocialisták tapolcai frakcióülésén bejelentette: levelet ír a Britton és a K&H vezetőségének, amelyben arra kéri őket, nyilatkozzanak arról, vannak-e szocialista érintettjei a brókerbotránynak, és ha igen, hozzák nyilvánosságra a neveket.

A Brittonnál tartott pénteki házkutatásról és Rejtő E.Tibor, a K&H volt vezérigazgatójának feltartóztatásáról bővebben itt olvashat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?