Valér
-1 °C
0 °C

Nem kérdezősködik a Tárki a vizitdíjról

2008.03.03. 14:37
Az elmúlt napokban több állampolgár is jelezte, hogy közvélemény-kutatók hívják fel őket, és a Tárki nevében azt kérdezik, tudnak-e arról, hogy 1000 forint lesz a vizitdíj. A közvélemény-kutató cáfolja, hogy felmérést végezne, az MSZP szerint ez rémhírterjesztés.

A Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. nevével visszaélve folyik a közvélemény-kutatásnak álcázott propagandakampány a népszavazási kérdésekben, tájékoztatott a Tárki igazgatósága nevében Dencső Blanka szociológus hétfőn.

"Kijelentjük, hogy a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. a napokban nem végez a népszavazással összefüggő közvélemény-kutatást" - olvasható a közleményben.

Dencső Blanka elmondta, hogy vasárnap óta több telefonhívást is kaptak, melyek szerint a Tárki nevében arról kérdezik az embereket, tudnak-e arról, hogy 1000 forint lesz a vizitdíj.

Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap jelentette be, hogy a párt országos központjánál az elmúlt napokban több állampolgár is jelezte, hogy közvélemény-kutatók hívják fel őket, és azt kérdezik, tudnak-e arról, hogy 1000 forint lesz a vizitdíj. A szóvivő szerint ez nem más, mint közvélemény-kutatásnak álcázott rémhírterjesztés. Nyakó István akkor azt mondta, nem lehet tudni, melyik cég nevében kérdeznek. Hozzátette, arról nincsenek ismeretei, hogy más kérdéseket is feltesznek-e.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!