Diána
12 °C
27 °C

Otthagyta az MDF-et Schmuckék miatt

2008.04.11. 14:33
Lemondott az MDF Békés megyei választmányának elnöke, Erdmann Gyula, tiltakozásul a Tisztelet Társaságával tervezett választási együttműködés ellen. A Schmuck Andor által szervezett TT felújított ajánlata nyomán felerősödtek belső viták a régi tagság és a már többségben lévő Dávid Ibolya pártiak között.

A megyei elnökök ugyan néhány hete rábólintottak a Tisztelet Társaságával tervezett választási megállapodásra, amely szerint a párt átengedné az országos listája minden harmadik helyét a szervezetnek, az egyezség azonban néhány régi MDF-esnek nem tetszett.

Nem lelkesedett a Schmuck Andorék ismételt megjelenéséért a Csongrád megyei elnök sem. Grezsa István szerint az anyagi előnyök ellenére nem tudható, hogy mi lesz a párt irányvonalával. Erdmann Gyula, Békés megyei választmányi elnök pénteken a MR1-Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a pártból is kilépett, mert szerinte a társasággal folytatott tárgyalások olyan baloldali fordulatot jeleznek, amelyet nem tud követni.

Az Index keddi cikke nyomán felerősödtek a viták a régi párttagok és a Dávid Ibolya irányvonalát támogatók között. Volt olyan párvezető, aki szerint a TT miatt kirobbant ellentétek segítik a pártot, mert az újabb szerződéssel egy nem csak anyagilag, de a párt belső aktivitása és taglétszáma szempontjából is hasznos kapcsolatot alakíthat ki az MDF.

Az MDF-ben egyébként az EU-választás miatt előbbre hozták a tisztújítási folyamatot. Ezért a városi és megyei szervezetekben épp a hetekben folyik a párt tisztségviselőről a belső szavazás.