Judit
3 °C
7 °C

Otthagyta az MDF-et Schmuckék miatt

2008.04.11. 14:33
Lemondott az MDF Békés megyei választmányának elnöke, Erdmann Gyula, tiltakozásul a Tisztelet Társaságával tervezett választási együttműködés ellen. A Schmuck Andor által szervezett TT felújított ajánlata nyomán felerősödtek belső viták a régi tagság és a már többségben lévő Dávid Ibolya pártiak között.

A megyei elnökök ugyan néhány hete rábólintottak a Tisztelet Társaságával tervezett választási megállapodásra, amely szerint a párt átengedné az országos listája minden harmadik helyét a szervezetnek, az egyezség azonban néhány régi MDF-esnek nem tetszett.

Nem lelkesedett a Schmuck Andorék ismételt megjelenéséért a Csongrád megyei elnök sem. Grezsa István szerint az anyagi előnyök ellenére nem tudható, hogy mi lesz a párt irányvonalával. Erdmann Gyula, Békés megyei választmányi elnök pénteken a MR1-Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a pártból is kilépett, mert szerinte a társasággal folytatott tárgyalások olyan baloldali fordulatot jeleznek, amelyet nem tud követni.

Az Index keddi cikke nyomán felerősödtek a viták a régi párttagok és a Dávid Ibolya irányvonalát támogatók között. Volt olyan párvezető, aki szerint a TT miatt kirobbant ellentétek segítik a pártot, mert az újabb szerződéssel egy nem csak anyagilag, de a párt belső aktivitása és taglétszáma szempontjából is hasznos kapcsolatot alakíthat ki az MDF.

Az MDF-ben egyébként az EU-választás miatt előbbre hozták a tisztújítási folyamatot. Ezért a városi és megyei szervezetekben épp a hetekben folyik a párt tisztségviselőről a belső szavazás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?