Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Ismét tüntetnek a háborúellenesek

2003.03.25. 00:40
A Civilek a Békéért kéri a demonstrálókat, hogy a szombati tüntetésükön tartózkodjanak az aktuálpolitikai megnyilvánulásoktól.
Újabb háborúellenes demonstrációt szervez az a Civilek a Békéért mozgalom, amelynek február 15-i tüntetésére néhány, kormányellenes jelszavakkal és transzparensekkel érkező csoport fellépése nyomta rá a bélyegét. A szervezők ezúttal is hangsúlyozták, hogy céjuk az iraki háború elleni tiltakozás. "A Civilek a Békéért" - ahogy nyilatkozatukban szerepel - "a terrorizmust és Szaddam Huszein elnyomó rendszerét is elitélő nemzetközi antirasszista békemozgalom része."

"A támadás valódi oka a hatalmas iraki olajtartalékok megszerzése, az USA gazdaságának fellendítése, és közel-keleti pozícióinak megerősítése, az elrettentés. A háború ellentétes a nemzetközi joggal. Az USA iraki agressziójával megnyilvánul egy új világrend: az USA világuralmi pozíciója." - áll a felhívás szövegében.

A Civilek a Békéért március 29-én 15 órakor szervezi következő demonstrációját, a Vörösmarty téren. A felvonulók az Egyesült Királyság és az USA nagykövetsége, majd a Parlament előtt szólalnak fel "az amerikai és a magyar kormány háborúpárti, és az azt tétlenül néző parlamenti pártok cinkos politikája ellen". A szervezők felhívásukban kiemelték: "pártpolitikától és nemzetiségi, faji gyűlölködéstől mentes" megmozdulást terveznek.