Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A kormány ellen tüntettek a Parlament előtt

2002.06.25. 13:11
A jobboldali szervezetek a választások óta számos demonstrációt szerveztek a Parlament elé. Kedden egy 60 fős csoport tűntetett a kormánypártok ellen: kommunistáztak, zsidóztak, ha baloldali politikust láttak, éljeneztek, ha jobboldali tűnt fel a színen. A Lelkiismeret Csoport eközben folytatja éhségsztrájkját a téren, ahol karszalagos fiatalok vigyázzák a rendet a "provokátorok" ellenében.
Mintegy 50-60 fős csoport tüntetett a kormánypártok ellen kedd délelőtt az Országház előtti Kossuth téren, a helyszínt tíz rendőr vigyázta laza kordont vonva.

Mocskosok

Az Országgyűlés ülésére érkező kormánypárti képviselőket szidalmazó kiabálás - "mocskos SZDSZ", "mocskos zsidók", "mocskos kommunisták" - fogadta.

A magasba emelt transzparenseken a következő feliratok voltak olvashatók: "Mondjon le Medgyessy a kormányával együtt, amíg még nem késő", "Elcsalt választás, hazug Medgyessy, illegitim kormány".

Az érkező fideszes képviselőket a tüntetők megéljenezték. A helyszínen aláírást gyűjt a Lelkiismeret 88 csoport. Tóth Vladimír aktivista az MTI-nek elmondta: az aláírásokat az előrehozott választásokért, a Pannon Rádió eredeti formában való fennmaradásáért gyűjtik.

Provokátoroktól védenek

A demonstrálók között többen nemzeti színű karszalagot viselnek, ők az öt éhségsztrájkolót "védik a provokátoroktól".

Kocsis Imre és négy társa szintén az előrehozott választások kiírásáért folytat éhségsztrájkot a Kossuth téren.

A tüntetési láz a választásokat követő első ülésnapon kezdődött , mikor is a szocialista képviselők a Lelkiismeret '88 Csoport tagjainak "hazaárulózása" mellett vonultak be az Országgyűlés épületébe.

Vadkemping a Kossuth téren címmel tudósítottunk arról, hogy a Lelkiismeret Csoport vezetője sátrat vert a Kossuth téren, hét napig nem eszik, utána kész forradalmat szervezni.

Előtte ugyancsak a Kossuth téren demonstráltak a jobboldali fiatalok. Ekkor Nemzeti ellenállási napot szerveztek új választások kiírásáért és célzott zsolozsmát tartottak a képviselők lelkiismeretére.

Fokozódik
A miniszterelnök távozását sürgető "piros lapokat" helyeztek el a Fidesz-frakció Fidelitas tagozatának képviselői kedd reggel Medgyessy Péter üléstermi helye elé az Országgyűlésben. Az akció előtti sajtótájékoztatón Gyürk András, a Fidelitas elnöke úgy fogalmazott: a D-209-es elvtárs múltja Magyarország jövőjét veszélyezteti.

Hozzátette, a Fidelitas tagjai szüleiknek, nagyszüleiknek is tartoznak azzal, hogy lemondásra szólítják fel "a D-209-es elvtársat". - Medgyessy Péter hazudott, eltitkolta múltját párttársai, koalíciós partnerei és választói előtt - mondta a politikus. Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik. Mint mondta, az EU vezetői döbbenettel figyelik, ami Magyarországon történik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!