Piroska
3 °C
3 °C

Az MSZP szerint a Nemzet provokációja volt a pénteki tüntetés

2002.07.13. 11:13
A magyar Nemzet tudatos provokációja miatt jelentek meg tüntetők a Köztársaság téren - véli Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója. A lap pénteki számában közölte, hogy 17 órától tüntetés kezdődik az MSZP székháza előtt a szavazatk újraszámlálásáért. A be nem jelentett tüntetést a rendőrség kényszerítő eszközök használata nélkül feloszlatta.
"Nem gépelési hiba vagy szerkesztői tévedés, hanem tudatos provokáció" - nyilatozta Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója az MTI-nek, miután a Magyar Nemzet pénteki számában péntek 17 órára tüntetést hirdetett. Erre az időpontra egyetlen egy csoportosulás sem jelentett be demonstrációt a Köztársaság téri MSZP székház elé.

Csak tudósítottak

Tóbiás kijelentésére reagálva a Magyar Nemzet közölte: nem hirdettek meg demonstrációt, csak a csütörtöki Március 15-e téri tüntetésen elhangzottakról tudósítottak. A Köztársaság téri rendezvényt itt hirdette meg az egyik szervező. "Szerkesztőségünk arra kéri a rendőrséget és a testületet a jelek szerint kézi vezérléssel irányító MSZP-t, hogy a tüntetőkkel szembeni brutális fellépésért ne hárítsa át a felelősséget az egyetlen ellenzéki napilapra" - áll a lap MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kényszerítő eszközök nélkül

A Köztársaság téren mintegy százötven ember gyűlt össze, őket a rendőrség távozásra szólította fel. Mivel a tüntetők nem engedelmeskedtek, a készenléti rendőrök csatárláncba fejlődtek, ekkor azonban a tüntetők elhagyták a teret.Az oszlatás során nem kellett kényszerítő eszközöket bevetni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!