Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MSZP szerint a Nemzet provokációja volt a pénteki tüntetés

2002.07.13. 11:13
A magyar Nemzet tudatos provokációja miatt jelentek meg tüntetők a Köztársaság téren - véli Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója. A lap pénteki számában közölte, hogy 17 órától tüntetés kezdődik az MSZP székháza előtt a szavazatk újraszámlálásáért. A be nem jelentett tüntetést a rendőrség kényszerítő eszközök használata nélkül feloszlatta.
"Nem gépelési hiba vagy szerkesztői tévedés, hanem tudatos provokáció" - nyilatozta Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója az MTI-nek, miután a Magyar Nemzet pénteki számában péntek 17 órára tüntetést hirdetett. Erre az időpontra egyetlen egy csoportosulás sem jelentett be demonstrációt a Köztársaság téri MSZP székház elé.

Csak tudósítottak

Tóbiás kijelentésére reagálva a Magyar Nemzet közölte: nem hirdettek meg demonstrációt, csak a csütörtöki Március 15-e téri tüntetésen elhangzottakról tudósítottak. A Köztársaság téri rendezvényt itt hirdette meg az egyik szervező. "Szerkesztőségünk arra kéri a rendőrséget és a testületet a jelek szerint kézi vezérléssel irányító MSZP-t, hogy a tüntetőkkel szembeni brutális fellépésért ne hárítsa át a felelősséget az egyetlen ellenzéki napilapra" - áll a lap MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kényszerítő eszközök nélkül

A Köztársaság téren mintegy százötven ember gyűlt össze, őket a rendőrség távozásra szólította fel. Mivel a tüntetők nem engedelmeskedtek, a készenléti rendőrök csatárláncba fejlődtek, ekkor azonban a tüntetők elhagyták a teret.Az oszlatás során nem kellett kényszerítő eszközöket bevetni.