Auguszta
-3 °C
2 °C

Butykatelep szakítana Nyíregyházával

2001.12.04. 15:22
A nyíregyházi türelmi zóna vita következményeként Butykatelepen megkezdődött a jogi előkészítése annak, hogy az 1500 lakosú településrész leváljon a nyírségi nagyvárostól, s önálló községgé szerveződjön - közölte Lengyel Károly, a butykatelepiek szószólója kedden az MTI-vel.
A nyíregyházi képviselőtestület a butykatelepiek két héttel ezelőtti, 48 órás ülősztrájkkal is nyomatékosított kérése ellenére sem vonta vissza, csak felfüggesztette a kifogásolt rendeletét. Ez a településrész szomszédságában jelölte ki a prostitúciós türelmi zónát. A nyíregyházi településrészen lakók lakossági fórumon határoztak a különválási folyamat megindításáról.

Még bizakodnak

A szószóló megjegyezte: a butykatelepiek ugyan készülnek a válásra, de bíznak abban, hogy végül nyugvópontra jut a türelmi zóna vita, s mégsem alakul ki prostitúciós terület a lakóhelyük közelében.

- Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság kedvezően bírálja majd el azt a beadványunkat, amelyben a türelmi zóna kijelölését elrendelő törvény alkotmányellenessé nyilvánítását kérjük a testülettől - fűzte hozzá a szószóló.