Jolán
2 °C
4 °C

A tv2 megköveti Rogánt

2002.06.19. 20:04
Rogán Antal, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának helyettes vezetője az Országos Sajtószolgálaton keresztül tiltakozott a tv2 kedd esti Jó estét Magyarország című műsorban őt ért hátrányos megkülönböztetés ellen. Véleménye szerint a Medgyessy-ügyről szóló beszélgetés során a televízió műsorvezetője megsértette a pártatlan tájékoztatást, amikor öt perc elteltével kiküldte őt a stúdióból és a szocialista vendéggel folytatta tovább a beszélgetést. Pintér Dezső, a tv2 elnöke esti reagálásban kijelentette, a műsorban szakmai hibát követtek el, ezért felkérte a hírigazgatót, hogy folytassa le a fegyelmi eljárást az ügyben.
Egy politikus számára nem hálás dolog bírálni a sajtót - kezdi levelét Rogán Antal -, aki ugyanakkor úgy gondolja, "muszáj felhívnom a figyelmet arra, ami velem és személyemen keresztül a Fidesz - Magyar Polgári Párttal történt június 18-án a Jó estét Magyarország című műsorban."

"A vitára nem egyenlő feltételekkel került sor"

"Június 18-án este a tv2 Jó estét Magyarország című műsorába hívtak, hogy Juhász Gábor szocialista képviselővel Medgyessy Péter miniszterelnök szigorúan titkos rendőrtiszti tevékenységéről vitatkozzak. A meghívást elfogadtam és a vitában részt vettem, ám előtte a műsor készítői elfelejtették megemlíteni, hogy a vitára nem egyenlő feltételekkel kerül majd sor. Már az adás közben, körülbelül öt perc eltelte után a műsorvezető közölte velem és a televízió nézőivel, hogy hamarosan távoznom kell, és a beszélgetést a továbbiakban csak Juhász Gáborral folytatja majd. A vita természetesen jelentős részben az általam elmondottakról folyt tovább. Válaszolni azonban már nem állt módomban, hiszen csak Juhász Gábor MSZP-s képviselő maradhatott a stúdióban.

Megdöbbentőnk tartom, hogy a tv2, egy a Magyar Szocialista Párt számára kifejezetten kellemetlen kérdésben folytatott vita során, vélhetően csak azért, hogy megkönnyítse a jelenlévő szocialista képviselő dolgát, kiküldi a fideszes vitapartnert. Úgy vélem, a történtek a tv2 részéről magyarázatra szorulnak" - áll a fideszes honatya levelében.

"Politikai motiváció nem játszott szerepet"

Pintér Dezső a levélre reagálva szintén az Országos Sajtószolgálaton keresztül közzétett levelében megállapította, hogy a fideszes képviselőnek igaza van, "a Jó estét Magyarország! című adás műsorkészítői 2002. június 18-án szakmai hibát követtek el, amikor az Ön távollétében olyan kérdésre tértek vissza, amelynek megtárgyalása az Ön jelenlétében lett volna indokolt." A kereskedelmi televízió elnöke ugyanakkor hozzáteszi, hogy a történtekben politikai motiváció nem játszott szerepet.

Pintér Dezső Rogán Antal levele nyomán vizsgálatot rendelt el és felkérte a hírigazgatót a fegyelmi eljárás lefolytatására. "Önt és a Fidesz - Magyar Polgári Pártot méltánytalanság érte, amiért a tv2 nevében elnézést kérek. Ön és a Fidesz - Magyar Polgári Párt más politikusai továbbra is szívesen látott szereplői lesznek a tv2 hírműsorainak" - fejezi be levelét Pintér Dezső elnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?