Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baranyai közrendőrök védték a tévészékházat

2006.09.29. 11:35
Nem a Baranya megyéből a fővárosba továbbképzésre érkezett „irodisták”, hanem tömegoszlatási ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező közrendőrök védték a tévészékházat, derült ki Sárközi Ferenc rendőr dandártábornok pénteki közleményéből. Tájékoztatása szerint szeptember 18-án egyetlen „irodista” sem vett részt a védelemben.

"Közrendőrök" teljesítettek szolgálatot Baranya megyéből a múlt héten a Magyar Televízió (MTV) budapesti székházánál, közölte a megyei rendőrfőkapitány pénteken. Ezzel cáfolta azokat a korábbi híradásokat, melyek szerint baranyai "irodisták" védték a televízió székházát.

„Hivatalosan értesítünk mindenkit, hogy az MTV székháznál szolgálatot teljesítő 94 baranyai rendőr "közrendőr" volt, közbiztonsági, közlekedési járőrök, körzeti megbízottak” - írta Sárközi Ferenc rendőr dandártábornok közleményében. Hozzátette, ez az állománycsoport a kétéves rendőr-szakközépiskolai képzésben az egyéb ismereteken felül csapatszolgálati, többek között tömegoszlatással kapcsolatos ismeretek elméleti és gyakorlati képzésében is részesült. Ez a csapatszolgálati század minden évben a Rebisznél - korábban a Készenléti Rendőrségnél - éves gyakorlati képzéseken vett részt.

Szomorú végeredmény

"Mindezek alapján indokolatlan, felesleges és kártékony volt az ellenőrizetlen, felelőtlen nyilatkozatra hivatkozással történt megjelentetése a hírnek. A közterületek rendjéért felelős, a rendőri ellátottsági szintet biztosítani hivatott egyenruhás rendőri állomány - akik tisztességgel helyt álltak, szakszerűen, életük kockáztatásával, esküjükhöz híven teljesítették feladatukat - sértegetése, ilyen irányú megbántása feltehetően nem állt az újságírók szándékában, a végeredmény mégis szomorú" - fogalmazott.

Sárközi Ferenc közölte, szeptember 18-án az MTV-székháznál a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök közül egyetlen, úgymond "irodista" sem volt jelen, és mindenki a rendszeresített felszereléssel, eszközökkel látta el a szolgálatot.

A főkapitányság sajtóreferense, Kékesné Gyimóthy Marianna korábbi tájékoztatása szerint múlt hétfőn mintegy harminc baranyai rendőr sérült meg a budapesti demonstrációk biztosítása során, köztük az a férfi, akin koponyaműtétet hajtottak végre.