Frigyes
18 °C
24 °C

Újabb vesztegetéssel gyanúsított kisgazda

2000.11.23. 10:58
Székely Zoltán után Molnár László képviselőt, a kisgazdapárt vállalkozói tagozatának elnökét is kizárhatja a parlamenti frakcióból az FKGP. Molnár László, Székely Zoltán vesztegetési botránya utáni nyomozás során keveredett gyanúba, és a Népszabadság értesülései szerint a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal kérte a legfőbb ügyésznél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.
Bűnössége esetén kizárják a képviselőt

,,Ha Polt Péter legfőbb ügyész valóban kezdeményezi Molnár László mentelmi jogának felfüggesztését, akkor a kisgazdapárt vezető testülete azonnal kizárja az országgyűlési frakcióból."- nyilatkozta Horváth Béla frakciószóvivő csütörtökön, arra válaszolva, hogy milyen lépéseket szándékoznak tenni a képviselővel szemben, abban az esetben ha a nyomozás megerősíti, hogy Molnár is aktív részese a másfél hónapja kirobbant Székely-ügynek.

Molnár László
Székely Zoltán egykori képviselőt október 12-én érték tetten, a budapesti Szent Gellért téren, amint éppen húszmillió forint kenőpénzt vett át egy vállalkozótól. Székely tagadja bűnösségét, és azokat a feltételezéseket sem hajlandó megerősíteni, hogy Molnár Lászlónak is ott kellett volna lennie a Gellért téren, de ő egy néhány perccel korábban kapott telefonos figyelmeztetés miatt nem jelent meg a pénz átvételénél.

Torgyán József nemkívánatos személynek minősítette Molnárt

Horváth Béla az MTI-nek nyilatkozva azt is megemlítette, hogy Torgyán József már több mint egy hónapja nemkívánatos személynek minősítette Molnár Lászlót, illetve a párt október óta megszűntnek tekinti a vállalkozói tagozatot, amelynek mindkét, az ügyben érintett képviselő a tagja volt. A frakciószóvivő szerint nem hivatalosan már régebben is értesültek arról, hogy Molnár László is belekeveredett a Székely-ügybe, de a pártnak nem feladata a nyomozás, ezért erről nem is beszéltek a képviselővel.