Gusztáv
-4 °C
1 °C

Elengedné az adótartozásokat Schmuck szövetsége

2001.09.30. 18:36
Öt évre választaná a parlamenti képviselőket a szombaton megalakult Új Baloldal nevű választási szövetség. A Schmuck Andor vezette tömörülés tizenkét párt és szervezet támogatását tudhatja maga mögött. Az Index megtudta, hogy a szövetség amnesztiát adna azoknak az egyéni vállalkozóknak és társaságoknak, amelyek önként bevallanák az adó- és tb-tartozásukat. Persze csak egy bizonyos értékhatár alatt engednék el a hátralékokat.
Új Baloldal néven választási szövetség alakult a hétvégén Schmuck Andor vezetésével. A volt ifjú szocialista politikus csapata összesen tizenkét párt és választási szervezetet győzött meg arról, hogy együtt induljanak a 2002-es parlamenti választásokon. Közéjük tartozik például a Szociáldemokrata Unió, a Kereszténydemokrata Unió, a Szociáldemokra Zöldek, a Keresztény Szociális Unió, valamint a Magyar Családok Országos Szövetsége is.

A szombaton délután megrendezett alakuló kongresszuson elfogadták a Választási párt alapszabályát és megválasztották a vezető testület tagjait. A Szövetség elnöki posztjára Schiller László került, míg a szervezeteket koordináló országos tanács elnöke Schmuck lett. A több mint kétszáz küldött Növényi Norbert olimpiai bajnokot választotta az országos tanács tagjává.

Parlamenti pártokkal is szövetkeznének

Schmuck Andor az Indexnek elmondta, nem kizárt, hogy más, parlamenti pártokkal is szövetséget kötnek. Erről azonban a novemberi kongresszus dönt majd, amelyen elfogadják a választási programot, az egyéni képviselő-jelölteket és megválasztják a miniszterelnök-jelöltet.

Az Új Baloldal azt szeretné, ha a lakosság folyamatosan beleszólhatna az országgyűlés összetételébe, s visszahívhatná helyi képviselőjét, ha elégedetlen a munkájával. Hat hónap türelmi időt kapna a politikus, s ha a választási körzet lakóinak 20 százaléka úgy véli, hogy alkalmatlan a politikus a parlamenti munkára, akkor visszahívják az országgyűlésből és új választásokat írnának ki.

Megbocsátanának az egyéni vállalkozóknak és társaságoknak

Gazdasági amnesztiát is hirdetnének. Megbocsátanának azoknak az egyéni vállalkozóknak és társaságoknak, amelyek önként bevallják adó- és tb-hátralékukat. Egy bizonyos összeg alatt elengednék a tartozást, ugyanis úgy vélik, hogy fölösleges a behajthatatlan pénzekkel foglalkozni. Az értékhatárt egyelőre még nem húzták meg, az is a novemberi kongresszusra vár.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft