Klaudia
-4 °C
2 °C

Új Fidesz-közeli cég alakult

2005.05.05. 08:34
A volt Mahír-vezér, Győri Tibor többségi tulajdonával létrejött a Europtimus Tanácsadó, Marketing és Szolgáltató Rt., amelyet Orbán Viktor Fidesz-elnök kommunikációs tanácsadója irányít, írja csütörtökön utcára került számában a Heti Világgazdaság. A lap beszámolója szerint a cégben felügyelőbizottsági tag az az ügyvéd, aki 1997-ben ellenjegyezte a Josip Tot ellopott útlevelével történt hamis cégvásárlási szerződéseket.

Új Fidesz-közeli cég alakult Europtimus Tanácsadó, Marketing és Szolgáltató Rt. néven, számolt be a Heti Világgazdaság csütörtökön megjelent száma. A 20 millió forintos alaptőkéből 10,2 milliónyi Győri Tibor korábbi Mahír vezérigazgatóé. A cégbe 4,8 millió forinttal szállt be Habony Árpád Orbán Viktor Fidesz-elnök kommunikációs tanácsadója, a harmadik tulajdonos pedig 5 millió forint névértékű részvénycsomaggal egy francia rt., a párizsi La Novosphere - értesült a HVG.

A lapból kiderül, hogy az Europtimus felügyelôbizottsági tagja például Cselovszki Zoltán, a Fidesz-MPSZ Új Budapest Központjának vezetője, illetve Nagy Attila ügyvéd, aki 1997-ben ellenjegyezte a Josip Tot ellopott útlevelével történt hamis cégvásárlási szerződéseket

A fő tevékenységnek az üzletviteli tanácsadást bejelentő rt. igazgatóságába bekerült Alexandre Basdereff, a La Novosphere vezetője, Stanislas Pierret, a budapesti Francia Intézet volt igazgatója, Franciaország budapesti nagykövetségének korábbi kulturális tanácsosa, illetve Eugene Félegyházy Megyesy, aki Magyarország denveri tiszteletbeli konzulja.

A külföldi cégtisztségviselők kézbesítési megbízottja Rubovszky Rita, aki 2003-ig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Hungarofest Kht.-ját vezette, jelenleg pedig a Millennium Intézet Alapítványt irányítja, amelyet tavaly a Fidesz-MPSZ által létrehozott Polgári Magyarországért Alapítvány is támogatott.