Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Tony Curtis jövő héttől Magyarországot népszerűsíti

2003.10.16. 21:02
A jövő héten kezdődik a forgatás Tony Curtisszel. A magyar származású amerikai filmszínész az országot népszerűsítő reklámfilmek egyik szereplője lesz, közölte a Magyar Turizmus (MT) Rt. csütörtökön az MTI-vel.
A filmszínész vasárnap érkezik Magyarországra a híres magyar gyermekgyógyász, Pikler Emmi nevét viselő nemzetközi közalapítvány rendezvényére.

Tony Curtis október 30-án jótékonysági fogadást ad a budapesti Pikler Intézet támogatására az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol levetítik egyik legismertebb filmjét, a "Van, aki forrón szereti"-t. A reklámfilmek forgatása 3-4 napot vesz igénybe, mondta Kenderesy Nadin, az MT Rt. pr- és rendezvényigazgatója az MTI-nek.

A művésszel három - egyenként 30 másodperces - spot készül Budapest, a magyarországi gyógyfürdők, a bor és gasztronómia népszerűsítésére. Az amerikai filmszínész mindhárom filmben csak a zárójelenetben tűnik fel.

A reklámfilmek költségvetése 10-15 millió forint, Tony Curtis ingyen vállalta a munkát. A filmeket elsősorban az Egyesült Államokban és várhatóan Nagy-Britanniában vetítik majd, közölte Kenderesy Nadin.