Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Újfajta vizitdíjat vizionál a Fidesz

2008.04.08. 17:14
Navracsics Tibor szerint egy kisebbségi szocialista kormánynak nem volna hitele, nem volna stabil és kiszámítható. A Fidesz frakcióvezetője bejelentette, újfajta, szakrendeléseken fizetendő, alkalmanként 2 ezer forintos vizitdíj bevezetését tervezik.

A Fidesz elnöksége szerint egy szocialista kisebbségi kormányzás nem tud eleget tenni a hitelesség, a stabilitás és a kiszámíthatóság hármas elvárásának, amire Magyarországnak szüksége lenne; erről a párt frakcióvezetője beszélt a testület ülését követően kedden Budapesten.

"Ma Magyarországon, tekintet nélkül az ideológiai és társadalmi hovatartozásra, mind a társadalomnak, mind a gazdaságnak alapvetően hitelességre, stabilitásra és kiszámíthatóságra van szüksége" - fogalmazott Navracsics Tibor. A Fidesz-elnöksége kedden délelőtt értékelte a koalíciós válság ügyét.

A hitelességnek, a stabilitásnak és a kiszámíthatóságnak mind nagyobb jelentősége van Magyarország jövője szempontjából, ezért olyan politikára van szükség, amely mindezt biztosítani tudja, mondta. A Fidesz elnöksége szerint a kisebbségi kormányzás, Gyurcsány Ferenc és a szocialista párt nem felel meg ennek a hármas a követelménynek.

A hitelességgel kapcsolatban Navracsics Tibor megjegyezte: arra még nem volt példa a magyar politikatörténetben, hogy egy párt a választásokat követően az ellenkezőjét valósítsa meg annak, mint amit a kampányban mondott, ami a választási programjában szerepel, mégpedig - fejtette ki - az MSZP Gyurcsány Ferenc vezetésével ezt tette. A hitelesség elvesztésében szerinte szerepet játszott az is, amikor a kormány négy hónapig, az őszödi beszédig próbálta fenntartani azt a látszatot, hogy minden rendben van.

A stabilitás kapcsán a frakcióvezető úgy vélte, a kisebbségi szocialista kormányzás vélhetően a látszatot sem tudja majd biztosítani, hiszen a gazdasági stabilitást többségben sem tudta megteremteni.

Navracsics Tibor emlékeztetett a konvergenciaprogramra, amelyet - mint mondta, a gazdasági előrejelzésekhez hasonlóan - folyamatosan változtatni kell, mégpedig úgy, hogy a módosítások soha nem a jobbulás irányába mutatnak. Úgy vélte, az eddigi kormányzás is sodródott az eseményekkel, nem tudott kedvező gazdasági környezetet teremteni, vélhetően ez kisebbségben folytatódni fog.

A Fidesz elnöksége úgy értékeli, a kiszámíthatóság terén is rosszul áll az MSZP, a miniszterelnök és a kisebbségi kormány is. Mint Navracsics Tibor mondta, az a párt, amelyik kétszer támogatta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt, most ezzel éppen ellentétes koncepciót akar megvalósítani.

Közölte: keddi hír, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszter előterjesztése alapján egy újfajta vizitdíjat, a szakrendeléseken mintegy kétezer forintos hozzájárulást akarnak fizettetni. "Más dolog, amit mondanak, és megint más, amit tesznek" - szögezte le Navracsics Tibor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?