Judit
3 °C
7 °C

Megakadályozták Újhelyi István sajtótájékoztatóját

2003.09.29. 15:43
A szocialista politikus a Magyar Rádió épülete előtt akart sajtótájékoztatót tartani, de egy hangoskodó csoport megakadályozta tervében. A kiabálók pufajkásnak, illetve kommunistának titulálták a fiatal képviselőt. A tájékoztatót Újhelyi végül a képviselői irodaházban tartotta meg. Az állítólag polgári körös hívásra érkezett tüntetőktől a polgári körök elhatárolódnak.
Egy hangoskodó, kiabáló csoport megakadályozta Újhelyi István MSZP-s képviselőt, hogy megtartsa hétfői sajtótájékoztatóját a Magyar Rádió budapesti székháza előtt. A mintegy 20-30 főből álló csoport "kommunistának" és "pufajkásnak" nevezte a politikust, és azt követelte, hogy menjen el a helyszínről, és ne foglalkozzon Kondor Katalinnal, a Magyar Rádió elnökével.

Újhelyi István a csoport tagjaitól megkérdezte, honnan tudtak arról, hogy a rádió épülete előtt sajtótájékoztatót tart, amire azt a választ kapta, hogy a polgári köröktől érkezett az információ SMS-ben.

A polgári körök szervezésével megbízott Hende Csaba az Indexnek elmondta, hogy valóban hallott 20-30 ember akciójáról, de ahhoz semmi köze sem volt a Demokrácia Központnak, hiszen "eleve" nem szerveznek olyan közterületi megmozdulásokat, amelyek nincsenek bejelentve. Hende hozzátette: azokon a demonstrációkon, amelyeket valóban a Központ szervez nem 20-30, hanem 20-30 ezer ember szokott megjelenni.

Eddig botrányok nélkül tudták elmondani közterületen a véleményüket, csakúgy mint Rogán Antal vagy Szijjártó Péter. Szimpatizánsaik soha sem zavarták meg a jobboldali eseményeket, még ha ott őket bírálták- nyilatkozta Nyakó István, a párt szóvivője. Az MSZP nem akarja törvénymódosítással elejét venni, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a hétfőihez hasonló incidens.

A szóvivő szerint csak a képviselő lélekjelenlétén múlott, hogy nem fajult el teljesen a rádió előtt kialakult helyzet. A párt az Indexhez eljuttatott közleménye szerint "vannak, akik az utcát párbeszédre használják, vannak, akiknek a gyűlölet helyszíne.

Újhelyi István újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy sajtótájékoztatóján nem Kondor Katalin múltjával, hanem a rádió jelenlegi helyzetével szeretett volna foglalkozni. A képviselői irodaházban kora délután megtartott sajtótájékoztatón végül részben mégis Kondor múltjával foglalkozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?