Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem őrzik tovább a választási szavazólapokat

2002.06.13. 14:10
Nem támogatta a választási eljárásról szóló törvény módosítását célzó javaslat tárgysorozatba vételét az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága. Ellenzéki képviselők azt akarták elérni, hogy a törvényben rögzített 90 nap helyett 2003 áprilisáig őrizzék meg a választások szavazólapjait. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint ez azért lett volna fontos, mert a cédulák megsemmisítése gátolja az újraszámláltatásért indított népi kezdeményezés sikerét.
Elutasította az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága csütörtöki ülésén annak a fideszes indítványnak a tárgysorozatba vételét, amelyikben azt kezdeményezik: a 2002. évi országgyűlési választások szavazólapjait a jelenlegi 90 nap helyett jövő áprilisig őrizzék meg.

Rogán: népi kezdeményezés

Rogán Antal, az indítvány egyik előterjesztője a bizottság előtt arról beszélt, hogy a szoros választási eredmény sokakban különféle természetű aggályokat, kételyeket ébresztett. Jelezte: népi kezdeményezést kívánnak indítani a szavazatok újraszámlálása érdekében.

- A népi kezdeményezés sikerét gátolhatja, ha időközben a szavazólapokat megsemmisítik - jegyezte meg az ellenzéki képviselő.

A választási eljárásról szóló törvény módosítását célzó javaslat tárgysorozatba vételét elutasító kormánypárti képviselők egyebek közt azzal érveltek, hogy a látszólag technikai jellegű indítvánnyal a most működő kormány és Országgyűlés legitimitását akarják kétségbe vonni.

Fodor: a Fidesz izgat

Fodor Gábor (SZDSZ) szerint nem indokolt és nem szükséges a jelenlegi jogszabály megváltoztatása. Mint mondta, a javaslat mögött az a politikai szándék húzódik meg, hogy a Fidesz "politikai izgalmi állapotot" kíván fenntartani a társadalomban.