Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Ungárt visszahívta az SZDSZ az ÁPV Rt.-ből

2003.06.27. 08:04
Visszahívták Ungár Klárát, az SZDSZ ügyvivő testületének tagját az ÁPV Rt. felügyelőbizottságából - értesült a Népszabadság. A politikusnak a CD Hungary privatizációjának vizsgálata közben kell távoznia.
Nem lemondtam, hanem visszahívtak az ÁPV Rt. felügyelőbizottságából - nyilatkozta a Népszabadságnak Ungár Klára, a szabad demokraták ügyvivő testületének tagja, aki elmondta még: korábban Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke azzal indokolta visszahívását, hogy a párt vezetőségének tagja állami cég felügyelőbizottságában nem vehet részt az eddig kialakult etikai normák szerint. Ungár úgy véli, ilyen esetre volt már példa.

A visszahívott felügyelőbizottsági tag szerint az ügyvivő testület ülésén abban állapodtunk meg, hogy a már megkezdett ÁPV Rt.-s ellenőrzések közül a legfontosabbat, a CD Hungary Fidesz-kormány idején történt privatizációjának vizsgálatát még befejezi. Ez nem zárult le, mégis távoznia kell.

Ungár azt nem kívánta kommentálni, hogy visszahívása összefüggésben lehet-e azzal, hogy az Országos Tanács ülésén kritizálta Magyar Bálint oktatási minisztert. A Népszabadságnak Kuncze Gábor pártelnök nem nyilatkozott az ügyben.