Nándor
3 °C
16 °C

Ungár Klára szerint a kormány megbukott

2003.09.15. 16:46
Az SZDSZ ügyvivője szerint a kormányfő komolyat hibázott, amikor szakmai bakijai ellenére megvédte László Csaba pénzügyminisztert. Ungár Klára jelezte, hogy magánvéleményének adott hangot, nem pedig pártja álláspontját képviseli. Kuncze pártelnök szerint Ungár kijelentése nem olyan súlyú, hogy azzal foglalkoznia kéne az ügyvivőknek.
A kormányfő hibázott, amikor megvédte László Csabát - mondta Ungár Klára, az SZDSZ egyik ügyvivője az MTI-nek hétfőn. "Komoly hiba volt Medgyessy Pétertől, hogy megvédte László Csaba pénzügyminisztert, aki a nyáron több szakmai hibát követett el" - jelentette ki a politikus. A Népszabadság információi szerint Ungár Klára az SZDSZ "belső ellenzékének" vasárnapi tanácskozásán élesen kritizálta a kormányt, különösen a gazdasággal kapcsolatos lépései miatt.

"Azt állítottam, hogy a jelenlegi kormánnyal komoly probléma van, azon belül is a pénzügyi kormányzattal" - közölte Ungár Klára az MTI-vel. Az SZDSZ-es ügyvivő a forint árfolyamának sáveltolását és a különböző adóemelési elképzelések kiszivárogtatását emelte ki a pénzügyminiszter által "elkövetett hibákból". "Szakmailag és politikailag is tarthatatlan, amit László Csaba csinált" - jelentette ki Ungár Klára. Az SZDSZ ügyvivője megerősítette a Népszabadság által idézett álláspontját, miszerint "a kormány megbukott". "Nem a szocialista párt és az SZDSZ, hanem a kormány pozíciója romlott meg" - mondta az ügyvivő.

Kérdésre elmondta: magánvéleményt, nem testületi álláspontot fogalmazott meg. Ungár Klára véleményével kapcsolatban Kuncze Gábor az MTI kérdésére azt válaszolta: "Ez nem az SZDSZ véleménye, és nem is foglalkozunk vele." Az SZDSZ elnöke nem tartja olyan súlyúnak a nyilatkozatot, hogy az a párt ügyvivői testületének napirendjére kerüljön.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő a nyilatkozatra úgy reagált, hogy magánvéleményt mindenkinek joga van kifejtenie, a kormány nem foglalkozik Ungár Klára kijelentéseivel. "Az, hogy Ungár Klára mit gondol a világról, az ő dolga" - tette hozzá a szóvivő.