Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Lezárták a fél belvárost

2008.03.15. 09:04
A Petőfi híd és a Margit híd között nem lehet átkelni a Dunán. A Kossuth tér környéke is megközelíthetetlen, tömegközlekedéssel is.

Jelentős útlezárások és forgalmi korlátozások vannak a fővárosban az ünnep miatt. Tilos kocsival megállni a Kossuth téren a Vértanúk tere és a Szalay utca között, a Vajkay utcában és az Alkotmány utcában a Honvéd utcáig. Szintén megállási tilalom van a belvárosi Március 15. téren az Erzsébet hídtól északra, a Petőfi téren és a Galamb utcában. A Váci utcában tilos megállni a Pesti Barnabás utca és a Szabadsajtó utca között, az Erzsébet híd alatti parkolóban, valamint a Városház utca mindkét oldalán, a Kossuth Lajos utca és a Vármegye utca között.

Reggeli képeink

Megállási tilalom van a Belvárosban a Balassi Bálint, a Markó és a Balaton utcák bizonyos részein, valamint a Széchenyi utcában.

Tilos megállni a Kossuth téren körben és a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolóban. Nem lehet megállni a Bródy Sándor utca, a Puskin utca, a Múzeum utca, az Ötpacsirta utca, a Reviczky utca, a Szentkirályi utca, a Pollack Mihály tér és a Trefort utca egyes részein, valamint a Múzeum körúton a Nemzeti Múzeum környékén, a Belvárosban pedig a Mérleg utcában.

Szombat reggeltől a korlátozás már érinti az V. kerületben a Pesti Barnabás utcát, az Apáczai Csere János utcát a Kecskeméti utcát, a Királyi Pál utcát valamint a Bástya és a Fejér György utcát.

Reggel hat óra óta a IX. kerületben is tilos megállni több utcában, így a Róth Miksa utca, a Somlay Artúr sétány, a Lechner Ödön fasor, a Lágymányosi híd pesti hídfője és a Művészetek Palotája között lévő út mindkét oldalán. Tilos megállni a Roosevelt téren és a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban.

Teljesen lezárták a Kossuth teret. Lezárják a Lánchíd, a Roosevelt tér és a Magyar Tudományos Akadémia környékét és a Nemzeti Múzeum körüli utcákat is, valamint a Múzeum körút érintett szakaszát egészen az Astoriáig. Lezárják a IX. kerületben a Művészetek Palotája környékét.

A Pesti alsó rakpartról sem a Kossuth térnél, sem a Roosevelt térnél nem lehet felhajtani.