Ödön
2 °C
11 °C

Kozmonautával erősít az MDF

2006.02.09. 12:08
Fekete László erőművész után újabb híresség került fel az MDF egyéni képviselőjelölti listájára: Farkas Bertalan űrhajós Baktalórántházán indul a fórum színeiben.

Hosszabb tárgyalás után Farkas Bertalan igent mondott az MDF felkérésének, és a kisebbik ellenzéki párt egyéni képviselőjelölt lesz a választáson.

Rokonai vannak ott

Az űrhajóson kívül az MDF egy másik celebritást tudott megnyerni magának, Fekete László erőművész Tatabányán a szocialista Schvarcz Tibor és a fideszes polgármester, Bencsik János kihívója. Farkas Bertalan a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú, Baktalórántháza központú választókörzetében indul, ahol fideszes Papcsák Ferenccel, az MSZP-s Gazda Lászlóval és az SZDSZ-es Kis Gyulával kell majd versenyeznie. Farkas a baktalórántházi kerületben született, rokoni kötődése van a környéken.

Voltak már próbálkozásai

Farkast, aki jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, az Index információi szerint megkeresték a nagyobb parlamenti pártok is, és neve nem először jön szóba a választásokon sem. Az Európa Parlament képviselőjelöltjei között a 2003 nyarán alapított Új Magyarország Párt próbálta húzónévként jelöltlistájára tenni Farkast, később aztán az Európai Zöld Párt elnöke, Droppa György jelentette be, hogy listájuk első helyén Farkas Bertalan űrhajós áll, a másodikra pedig ő maga került.

Légügyi attasé Washingtonból

Farkas Bertalan 1978-ban jelentkezet űrhajósnak, majd 1980. május 26-án indulhatott a világűrbe Valerij Kubaszovval a Szojuz-36 űrhajó fedélzetén. Farakast a 90-es években dandártábornoki rangot kapott, 1996-ban légügyi attasévá nevezték ki az Egyesült Államokba. 1996 decemberében ittasan közlekedési szabálytalanságot követett el, a helyi hatóságok egy évre bevonták vezetői engedélyét. A magyar Külügyminisztérium vizsgálatot indított ellene, majd Farkas "saját kérésére" távozott posztjáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?