Judit
2 °C
7 °C

Átadták az M7-es új szakaszát

2002.04.19. 14:05
A tervezettnél egy héttel korábban, pénteken átadták az M7-es autópálya új, 21 kilométeres szakaszát, amely 31,8 milliárd forintba került.
Fónagy János közlekedési miniszter a tervezettnél egy héttel korábban, pénteken ünnepélyesen átadta a forgalomnak az M7-es autópálya Balatonaliga és Zamárdi közötti új, 21 kilométeres szakaszát. A miniszter beszédében fordulópontnak nevezte az autópálya-szakasz átadását. Mint mondta, több mint harminc év után Magyarországon újra új autópálya-szakaszt adnak át a forgalomnak.

- Ezzel a 21 kilométerrel átadtuk az első szakaszát annak a soha nem látott mennyiségű gyorsforgalmi útvonalnak, benne autópályáknak, amelyeknek az építése az ország 43 pontján jelenleg is folyik - hangoztatta Fónagy János.

Szavai szerint ennek eredményeképpen belátható időn belül, de az elkövetkező négyéves kormányzati ciklusban mindenképpen elkészülnek a 3-as, az 5-ös és a 7-es autópályák országhatártól az országhatárig.

Ígérik, tartós lesz

A most átadott útszakasz a magyar útépítés történetében először olyan technológiával épült meg, amely reményt ad arra, hogy ne kelljen néhány év múlva felújítani úgy, mint most az M3-ast - mondta a miniszter.

Fónagy János köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőknek a Betonút Rt.-nek és a Vegyépszer Rt.-nek, amelyek gyorsan, határidőre, és a vállalt árnál valamivel kevesebb költséggel végezték el a munkát. Turgyán Tamás, a Nemzeti Autópálya Rt. szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az M7-es felújítására két programot dolgoztak ki, amelyből az egyiket a mostani átadással teljesítették.

Folytatódnak a munkálatok

- A tavaly márciusban elkezdett munkálatok során felújították az Érd és Balatonaliga közötti szakaszt még 2001-ben, Székesfehérvár és Érd között a bal pályán kiépítettek egy harmadik sávot Budapest felé, valamint kicserélték a vízelvezető rendszert, és felújítottak 108 hidat, illetve aluljárót - közölte a szóvivő.

A fenti munkálatokra 31,8 milliárd forintot költöttek. A szóvivő elmondta, hogy a felújított útszakasz átadását követően azonnal megkezdik a Zamárditól Budapest felé haladó bal pálya felújítását. A szóvivő közölte: az M7-es teljes felújításának második szakaszával, ez év november 30-ig végeznek, a bal pályán folyó munkálatok a tervek szerint 26,2 milliárd forintba kerülnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?