Endre, Elek
16 °C
28 °C

Nem lesz fideszes utcai megmozdulás vasárnap

2008.03.07. 14:09
Az utcára viszi az embereket a népszavazásán estéjén a Fidesz, állította pénteken Kóka János liberális pártelnök. A Fidesz a BRFK-tól azt kérte, hozzák nyilvánosságra, bejelntett-e a Fidesz bármilyen rendezvényt vasárnapra. Az Index úgy tudja, nem.

Az SZDSZ információi szerint Orbán Viktor a népszavazás éjszakáján az utcára viszi az embereket; a liberális párt úgy tudja, a Fidesz területfoglalási engedélyt kért vasárnap estére a Blaha Lujza tér és az Astoria közé - mondta Kóka János pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján. A liberális pártelnök újságírói kérdésre nem kívánta elárulni, honnan származik az információja.

"Kóka János mai sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban szeretnénk az SZDSZ elnökének segítségére sietni, ezért arra kérjük a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékeseit, hogy haladéktalanul tájékoztassák a nyilvánosságot arról, hogy március 9-én estére jelentett-e be bárki rendezvényt a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nevében az Astoria és a Blaha Lujza tér környékére" - ezt tartalmazza Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő válaszközleménye.

"Provokáció" - mondta egy névtelenséget kérő fideszes vezető a vasárnapi utcai rendezvénnyel kapcsolatos kérdésünkre, megjegyezve, nem is érti, hogyan jöhet elő ekkora marhasággal a szabad demokraták elnöke.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: március 9-e estére nem jelentettek be rendezvényt az Astoriához.

Úgy tudjuk, Kókát félretájékoztatták, mert nem a népszavazás estéjén, hanem március 15-én lesz Fidesz-nagygyűlés, de az még nem 100 százalékig biztos, hogy az Astorián lesz. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő az Indexnek azt mondta, a helyszín nem dőlt még el.