Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Vesztegetés az M7-es autópálya felújítása körül?

2001.09.01. 19:08
A Magyar Autópálya-építő Konzorcium bejelentette, hogy az M7-es autópálya felújításával kapcsolatban alvállalkozói bejelentések alapján az alvállalkozók közötti vesztegetés gyanúja merült fel. Ez ügyben a konzorcium feljelentést tett az ORFK-n.
A Magyar Autópálya-építő Konzorcium szombaton feljelentést tett az M7-es autópálya felújítása kapcsán az alvállalkozók közötti vesztegetés gyanúja miatt az Országos Rendőr-főkapitányságon - tudatta a konzorcium sajtószóvivője közleményben a távirati irodával.

A tájékoztatás szerint a Vegyépszer Rt. és a Betonút Rt. által alkotott Magyar Autópálya-építő Konzorcium az M7-es autópálya felújítása kapcsán ez év áprilisában az elvégzett munka folyamatos ellenőrzése és értékelése során az egyik szakaszon súlyosan kifogásolható, hibás munkavégzést észlelt.

A közleményből kiderül, hogy emiatt a vonatkozó alvállalkozói szerződést felbontották és más vállalkozó végezte el - határidőre és megfelelő minőségben - az adott munkát.

"További alvállalkozói bejelentések kapcsán az alvállalkozók közötti vesztegetés gyanúja merült fel" - áll a közleményben.

Az MTI más forrásból származó értesülései szerint a KÖRÉP Kft.-vel bontották fel ez év áprilisában a szerződést, mert nem jelentette be a további alvállalkozókat, akiket megbízott a csatornatisztítási munka elvégzésével.