Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Törvénytelen mélygarázs-építési szerződés Vácon?

2007.02.05. 16:57
A sopronihoz hasonló, a városra nézve előnytelen mélygarázs-építési szerződés megkötésével vádolják a váci önkormányzat ellenzéki képviselői a szocialista polgármestert, ám ő közölte: minden jogszerűen történt és a város érdekét szolgálja.

A sopronihoz hasonló, törvénytelen módon megkötött, a városra nézve előnytelen mélygarázs-építési szerződés megkötésével vádolják a váci önkormányzat ellenzéki képviselői a szocialista polgármestert, ezért a tervezet felülbírálására szólítják fel - mondták a Fidesz és a KDNP helyi képviselői egy hétfői sajtótájékoztatón.

Sopron után Vácon is az Arch-Holding építhet?

Tomori Pál és Főrdős Attila elmondták, hogy a napokban szereztek tudomást arról a 2,4 milliárd forint értékű, még tavaly júniusban megkötött szerződésről, amelyet Bóth János, azóta újraválasztott polgármester közbeszerzési eljárás és pályáztatás nélkül kötött meg azzal az MSZP-hez közelálló, Arch-Holding nevű céggel, amely a soproni belváros elhíresült mélygarázsát is építi.

A megállapodás szerint a beruházáshoz a hitelt az önkormányzat veszi fel, 20 éves futamidőt számolva, kamatokkal együtt a végösszeg megközelíti a 6 milliárd forintot, ami összességében gazdaságilag nem indokolható a város szempontjából, miközben a kockázatok is a várost terhelik - állítják.

Feljelentéssel fenyegetnek

Ugyanakkor az ellenzéki képviselők egy új javaslattal állnak elő, amely hasonló számú autóval számolva 1,2 milliárd forintból oldaná meg a váci belváros parkolási gondjait - hívták fel rá a figyelmet a politikusok. Ezért a következő, február 22-én esedékes testületi ülésen felszólítják Bóth Jánost, bírálja felül a már elvi építési engedéllyel rendelkező beruházás koncepcióját és keressen törvényes megoldást a belváros parkolási kapacitásának bővítésére. Ellenkező esetben büntetőfeljelentést tesznek az ügyben - mondta Tomori Pál és Főrdős Attila.

Bóth János polgármester az MTI-nek elmondta: az ellenzéki képviselők állításával szemben a mélygarázs megépítéséről kötött szerződés jogszerű, és a város érdekeit szolgálja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!