József, Bánk
2 °C
12 °C

Vádat emeltek Vadász János ellen

2007.11.06. 15:51
Lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt vádat emelt az ügyészség Vadász János volt szocialista politikust ellen. Az egykori MSZP-s kormánymegbízott még július végén fenyegetett pisztollyal egy biciklisfutárt a Kodály köröndön. Vadász János a Híradónak akkor azt mondta: pisztolyához nem kell engedély, a fegyver meg nem is volt megtöltve.

Bíróság elé állítják Vadász Jánost. Az országgyűlési képviselői igazolványával visszaélő, majd ezután a biciklisfutárt pisztollyal megfenyegető férfinak lőfegyverrel való visszaélés miatt kell felelnie. A tanúk és az áldozat biciklisfutár elbeszélése szerint Vadász közlekedési vitába keveredett a biciklisfutárral, akit, miután az rácsapott az autójára, pisztollyal próbált jobb belátásra bírni.

A futár a Blikknek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy egy szürke színű autó leszorította őt az útról, mire rémületében a gépkocsi tetejére csapott és szidalmazni kezdte a sofőrt. A fiatalember elmondása szerint az autós "elővette képviselői igazolványát", és arra hivatkozva követelte, hogy a futár is igazolja magát. Amikor a fiatalember erre nem volt hajlandó, a sofőr behajolt autójába, pisztolyt vett elő és megfenyegette őt. Egy üzlet és egy kávézó tulajdonosa a fiatalember segítségére sietett, ekkor az autós visszaült kocsijába, és elhajtott.

Az üggyel a Népszabadság hírbe hozta Kontrát Károly volt fideszes országgyűlési képviselőt, ám az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője cáfolta a hírt.

A napilapokban ezután számos alkalommal erőszakoskodó képviselőnek titulált Vadász János 2002-ben, a Medgyessy-kormányban a közszolgálati reform megvalósításáért felelős kormánymegbízott államtitkár volt. Volt az MSZP országos választmányi tagja, 1998-2002 között pedig a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének volt az elnöke.

A Pesti Központi Kerületi Bírósághoz hétfőn érkezett meg a vádirat Vadász János és társa büntetőügyében. A vád Vadász esetében lőfegyverrel visszaélés bűntette, a biciklistát rongálással vádolja az ügyészség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!