Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Újraéleszti az MSZP a vadludakat

Ismét beindult a szocialista aktivisták Csapatjáték elnevezésű projektje. Hiller István pártelnök és Gál J. Zoltán politikai államtitkár a napokban a decemberi népszavazással kapcsolatos kampány tennivalóiról tájékozta az utóbbi hónapokban "elárvult" csoport 200-250 tagját.
Hiller István, az MSZP elnöke is részt vett a napokban az MSZP Csapatjáték rendezvényén, tudta meg az Index. A fiatal kampányaktivistákból álló több száz fős csoportot a december 5-i népszavazással kapcsolatos "tájékoztató kampány" miatt "hívták ismét életre".

A 300-400 fős, zömében 30 év alatti MSZP-tagból álló Csapatjáték résztvevőinek az egyben tartása Hiller elemi érdeke, fogalmazott egy informátorunk, aki szerint a pártelnök építeni akar a korábbi választási kampányokban is közreműködő aktivistákra. A Csapatjáték tagjai - forrásunk szerint - az utóbbi időszakban árvának érezték magukat, mert a szocialisták vereségével járó európai parlamenti választási kampányért sokan őket tették felelőssé. A csapatjátékosok Gál J. Zoltán politikai államtitkártól kaptak tájékoztatót a népszavazással kapcsolatos kormányzati álláspontról. Az Index úgy tudja, hogy a Hiller-kabinetben egy embernek kifejezetten az a feladata, hogy tartsa a kapcsolatot az ifjú aktivistákkal, akik így ismét részt vehetnek a decemberi refendum szocialista kampányában.

Mint emlékezetes, a Csapatjátékot 2003-ban Ron Werber, izraeli kommunikációs tanácsadó közreműködésével szervezte az MSZP. A Werber ötlete alapján vadludas logóval indított csoport tevékenysége az EP-választások óta szünetelt, miután a kampányfelkészítőn elhangzottak komoly politikai vihart kavartak a tavaszi kampány idején. A szeptemberi miniszterelnök-váltás idején Gyurcsány Ferenc és Hiller István a Zöldpardonban találkozott már a csoport tagjaival. Hiller a szabadtéri szórakozóhelyen köszönte meg a fiataloknak az EP-kampányban végzett munkájukat is.

Az MSZP a nyár végén kölcsönös megegyezés alapján felbontotta szerződését Ron Werberrel.